Actief beleggen in thema’s kan zijn vruchten afwerpen. Maar beleggers moeten de juiste onderwerpen verkennen. Als website hebben we een aantal megatrends onderscheiden.
Hoe de wereld er over tien, twintig of zelfs vijftig jaar uit zal zien, zouden de meesten van ons graag willen weten. Dit is ook relevant voor beleggers. Kort voorbeeld: als onze economie in de toekomst echt koolstofarm moet worden, heeft het geen zin om op steenkoolbedrijven te blijven vertrouwen. U kunt bijvoorbeeld investeren in zonne-energie.
Om te weten welke thematische investeringen potentieel bieden, kunnen megatrends helpen. Dit zijn transformerende krachten die bedrijven en industrieën van de grond af kunnen transformeren. Omdat megatrends gebaseerd zijn op vérstrekkende structurele veranderingen, kunnen ze gepaard gaan met enorme investeringsmogelijkheden.
Wij hebben een aantal megatrends geïdentificeerd: klimaatverandering en grondstoffenschaarste, de verschuiving in economische machtsverhoudingen, demografie en sociale verandering, snelle verstedelijking en technologische doorbraken. Vooral het laatste is van bijzonder belang, omdat het aanzienlijke economische en sociale veranderingen teweeg kan brengen.
Vanuit zo’n megatrend is de volgende stap om onderwerpen af te leiden die geschikt zijn voor actieve langetermijninvesteringen. Daarnaast zijn thema-investeringen die megatrends aanpakken wereldwijd effectief, niet beperkt tot één enkele regio, en zo breed dat beleggers erin kunnen beleggen via wereldwijde aandelenmarkten.
Wij hebben een aantal rapporten opgesteld :
Flink Profiteren Van Kunstmatige Intelligentie
Beleggen In Internetveiligheid
Start met Automatisch Beleggen
Franklin Templeton heeft een onderzoek gepubliceerd naar vijf ontwikkelingen die beleggers de komende tien jaar bezig zullen houden.
Chinezen zijn gek op goud. Zeker ten tijde van het Chinese nieuwe jaar is het gele goedje niet aan te slepen.
De stemming op de internationale aandelenbeurzen is er een van het kan niet op! Het vaccin zal er voor zorgen dat de economieën in 2021 wereldwijd herstellen.
Tijdens de coronapandemie is het aantal vrouwelijke beleggers in Nederland flink gegroeid: 33% van de huidige vrouwelijke beleggers is in de afgelopen twee jaar begonnen met beleggen.