Flink profiteren van Kunstmatige Intelligentie

Als website hebben wij verschillende keren aandacht besteed aan Kunstmatige Intelligentie. Wij hebben daarin gewezen op de grote potentie voor beleggers. Zo hebben wij een rapport opgesteld met kansrijke aandelen. Een van die aandelen is sindsdien met 94% gestegen ! KLIK hier voor het rapport.

Taalassistenten, industriële robots, krachtige computers en autonoom rijden. De wereldwijde verkoop van Kunstmatige Intelligentie (KI) bedrijfsapplicaties zal naar verwachting in 2020 ongeveer $ 4,8 miljard bereiken.

Voor strategisch denkende beleggers is dit een must. Volgens Allianz Global Investors geloven sommige onderzoekers dat kunstmatige intelligentie de economische groei in 2035 zou kunnen verdubbelen. Dit opent op zijn beurt kansen voor beleggers die zich bezighouden met bedrijven voor kunstmatige intelligentie.

Dat grote technologiebedrijven zoals Google, Baidu of Amazon serieus zijn over AI, toont een analyse door het adviesbureau McKinsey. Volgens deze bedrijven hebben ze vorig jaar tussen de 20 en 30 miljard dollar geïnvesteerd in KI. Zoals McKinsey voorspelt, werd het leeuwendeel gestoken in onderzoek (90 procent)  en ongeveer een op de tien dollar besteed aan acquisities.

Tegelijkertijd kan de KI verder worden gesegmenteerd. Eén focus binnen kunstmatige intelligentie is robotica. De groeivooruitzichten zijn enorm. Van 2015 tot 2020 wordt de omzetgroei geschat op meer dan 30 procent per jaar. Automatisering is het sleutelwoord in Industrie 4.0. Volgens een PwC Strategie & Studie is alleen al in het jaar 2023 een omzetgroei van ongeveer € 276 miljard (plus 16,7 procent) en efficiëntiewinsten van € 186 miljard (plus 13,4 procent) mogelijk op de Duitse markt alleen.

Robotica kan beleggers benaderen via themafondsen. Het Pictet Robotics (SIN: A141RB) fonds kreeg sinds de lancering in 2015, 3,5 miljard euro binnen. De koers van het AXA WF Framlington Robotech F kapitalisatie (SIN: A2DHLR) is 30% gestegen in minder dan twee jaar sinds de lancering.

De iShares Automation & Robotics (WKN: A2ANH0) biedt een kosteneffectieve toegang tot het onderwerp als een ETF. Het fonds kijkt terug op een goede tweejarige geschiedenis, waarin de waarde met ongeveer 46 procent toenam. De grootste positie in het fonds is de marktleider in programmeerbare logische Xilinx-apparaten, die recent investeerders heeft aangetrokken met zeer positieve resultaten.

Veel analisten stellen dat kunstmatige intelligentie (KI) de economie en samenleving ingrijpend gaan veranderen. De economische groei zal naar verwachting verdubbelen onder invloed van KI. De onzekere effecten op de bedrijfswinsten maken het noodzakelijk als belegger de goede aandelen te selecteren. Wij hebben daarom het rapport ‘Beleggen in Kunstmatige Intelligentie’ opgesteld.  Een van die aandelen is sindsdien met 94% gestegen ! U kunt het aanvragen: KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.