Het verhaal achter ons succes

November 2008. De crisis was op haar hoogtepunt. De aandelenkoersen kelderden en de Nederlandse beursgraadmeter AEX tikte de 220 punten aan.

Ik, Satilmis Ersintepe, zat thuis op de bank, omdat de uitgever waar ik werkte op de fles ging. Ineens was ik werkloos, na jaren trouwe dienst. Hoe kon zoiets gebeuren? Meer dan ooit zag ik wat er mis was met het financiële systeem.

Banken verkeerden in zwaar weer en beleggers verloren veel geld. Ik zag dat er behoefte was aan een website die niet gebonden was aan financiële instituties, die over alles kon schrijven en waar geen taboes waren. Daarnaast was er behoefte aan een eerlijke analyse. Kortom, aan een fris en onbevangen geluid.

De dag na mijn ontslag ben ik aan de slag gegaan. Ik ben een blog begonnen en dat heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van De Kritische Belegger.

Gelet op de talloze positieve reacties voorziet De Kritische Belegger in een behoefte. Steeds meer beleggers weten de site te vinden en zijn trouwe bezoekers geworden.

De vele positieve reacties bevestigen onze missie.
– Satilmis Ersintepe, oprichter De Kritische Belegger

Inmiddels trekt de site maandelijks duizenden bezoekers en het platform groeit nog steeds. De meeste bezoekers zijn mannen boven de 50 jaar, die hoger onderwijs hebben gevolgd en beleggen in aandelen.

Het zijn veelal actieve beleggers met een belegbaar vermogen van meer dan € 100.000, maar ook voor mensen met een kleiner vermogen biedt De Kritische Belegger mogelijkheden.

Naast blogs biedt De Kritische Belegger ook producten aan. Transparant, praktisch maar diepgravend en gebaseerd op onafhankelijk en degelijk onderzoek. Hiermee helpen we beleggers om hun rendement te maximaliseren.

Onze Oprichter

Satilmis Ersintepe

“Ik heb altijd een fascinatie gehad voor beleggen en het gedrag van mensen. Hoe nemen zij beslissingen en waarop zijn die gebaseerd? Waarom zijn sommige mensen rijk en andere juist arm?

Daarom ben ik economie gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik gewerkt bij verschillende banken en vermogensbeheerders. Zo kreeg ik inzicht in hoe die wereld in elkaar zat.

Ik voorzag het uiteenspatten van de dotcom-zeepbel, maar naar mijn waarschuwingen werd niet geluisterd. Als ‘beloning’ kreeg ik ontslag, maar ik heb me niet uit het veld laten staan. Sterker nog, dankzij mijn eigenzinnigheid en mijn kritische blik heb ik een beleggingssysteem kunnen ontwikkelen dat op jaarbasis gemiddeld ruim 60 % rendement behaalt.”

Tip Gradient

Kansrijke tips

Als belegger wilt u rendement maken. Wij bieden regelmatig tips waarvan u kunt profiteren.

Deskundigheid Gradient

Deskundigheid

Wij werken met onafhankelijke professionele partijen samen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Hulp Gradient

Hulpvaardigheid

Wij willen u graag helpen beter te beleggen. U kunt ons daarom altijd benaderen voor een gesprek.

Wat u zoekt

Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring

Ons doel is om particuliere beleggers te helpen en zo een tegenwicht te vormen tegen grote instituties.

Wij begrijpen als geen ander dat u als belegger op zoek bent naar eerlijke en betrouwbare informatie, geschreven door deskundige mensen die u willen helpen. U zoekt tips, maar wilt ook ondersteuning.

De kernwaarden van De Kritische Belegger zijn:

  • Onafhankelijk
  • Deskundig
  • Respect
  • Vertrouwen
  • Eerlijkheid
  • Hulp

Met ruim tien jaar ervaring hebben we een manier gevonden om beleggen makkelijker en eenvoudiger te maken.

Klanten vertellen