"Beleggen kan veel eerlijker. Vandaar
dat ik een no-cure-no-pay introduceerde."

drs. Satilmis Ersintepe
CEO De Kritische Belegger

"Beleggen kan veel eerlijker. Vandaar
dat ik een no-cure-no-pay introduceerde."

drs. Satilmis Ersintepe
CEO De Kritische Belegger

“Net als veel mensen erger ik me al jaren aan de beloningsstructuur binnen de financiële sector. Toen ik De Kritische Belegger startte, vond ik dat het anders moest. Met name eerlijker. Vandaar dat ik beleggen op no-cure-no-pay basis heb ontwikkeld.”

“Het wordt tijd voor een eerlijkere beloning.”
Het klopt namelijk van geen kant dat je een belegger laat betalen als hij verlies maakt. Dan verdien je aan een klant, terwijl hij verliest. Dat is verre van eerlijk.

“Onafhankelijk van emoties”
Ook wilde ik een beleggingssysteem ontwikkelen dat niet beïnvloed kon worden door emoties. Zelfs de beste beleggingsexpert handelt in sommige gevallen vanuit emotie in plaats vanuit ratio. Om dit te voorkomen creëerde ik slimme algoritmes op basis van patronen van de beleggersmarkt van de afgelopen decennia. En het werkt! Klanten zijn tevreden. Zelfs met een dalende beurs, kun je met Automatisch Beleggen nog geld verdienen.

“Minder risico door beleggen in de DAX.”
Een andere succesfactor is dat Automatisch Beleggen zich uitsluitend toelegt op de DAX. De Duitse beurs die zich richt op de grootste 30 beursgenoteerde Duitse ondernemingen. Daardoor heeft u een grotere spreiding en loopt u minder risico. Bovendien houdt de DAX niet alleen rekening met koersprestaties maar ook met dividenden. Hierdoor krijgen we een veel getrouwer beeld van de situatie dan met andere beurskoersen, zoals de AEX, en kunnen we beter anticiperen.”

“De vele positieve reacties bevestigen onze missie.”
drs. Satilmis Ersintepe

CEO De Kritische Belegger

Meer weten over Automatisch Beleggen?

Onze Oprichter

Satilmis Ersintepe

Met zijn fascinatie voor beleggen en het gedrag van mensen besloot Satilmis Ersintepe om Economie aan de Universiteit van Amsterdam te gaan studeren.

Vervolgens werkte hij bij verschillende banken en vermogensbeheerders. Dankzij zijn uitgebreide werkervaring bouwde Satilmis een grote kennis over de beleggingswereld op.

Vanuit zijn wens om beleggen eerlijker te maken, richtte hij in 2015 De Kritische Belegger op. Met het product Automatisch Beleggen introduceerde Ersintepe beleggen op no-cure-no-pay basis: een nieuwe manier van beleggen die de afgelopen jaren uitstekende resultaten heeft behaald.