Onderwerp

Nieuws

Altijd op de hoogte Uiteraard houden we de actualiteit en de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten. Zodoende weten we wat er speelt en kunnen we hierop snel en adequaat op inspelen. Wilt u ook regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van De Kritische Belegger.

Europese vastgoedsector in het nauw

Satilmis Ersintepe

/

24 maart 2023
De Europese vastgoedbedrijven zitten op de beurs in een dalende trend, omdat de hogere rente de waarde van hun bezittingen doet dalen en op termijn de rentelasten doet stijgen.

Waarom de meeste banken niet winstgevend zijn

Satilmis Ersintepe

/

23 maart 2023
Het kan als een verrassing komen na de bankfaillissementen van de afgelopen weken: 2022 was een ogenschijnlijk goed jaar voor wereldwijde banken.

Is dit het begin van een nieuw verhaal?

Satilmis Ersintepe

/

21 maart 2023
2022 was een goed jaar voor waardebeleggen. Na een aantal jaren van slechte prestaties deed de beleggingsstijl het beter dan de bredere markt. Zal de comeback aanhouden?
Source: Gene & https://flic.kr/p/34sEML

Verrassend effect van de financiële onrust

Satilmis Ersintepe

/

21 maart 2023
Na het omvallen van de Amerikaanse Silicon Valley Bank en Silvergate Bank op 10 maart was deze week de Zwitserse bank Credit Suisse aan de beurt.

Waarom de Fed niet zal pauzeren met verhogen van de rente

Satilmis Ersintepe

/

21 maart 2023
Na het faillissement van de Silicon Valley Bank (SVB) in Californië is het volgens Schmidt veel moeilijker geworden om voorspellingen te doen.

Overname Credit Suisse schok voor obligatiehouders

Satilmis Ersintepe

/

20 maart 2023
De overname van Credit Suisse, die in het weekend door de Zwitserse regering is geregeld, heeft alle regels overtreden. Aandeelhouders van Credit Suisse houden iets over.

Chatbots: beleggingskansen dankzij artificiële intelligentie

Satilmis Ersintepe

/

20 maart 2023
De technologische ontwikkeling gaat weer een nieuw tijdperk in. Kunstmatige intelligentie moet de volgende kwantumsprong in de megatrend van de digitalisering in gang zetten.

Naar een lichte recessie in 2023 ?

Satilmis Ersintepe

/

16 maart 2023
De wereldwijde groei zal in 2023 blijven vertragen, met eventueel een lichte recessie. Daarna volgt een periode van zwakke groei omwille van de aanhoudende inflatie
Source: Matthias Harbers & https://flic.kr/p/ajs9kq

ECB-rente stijgt in juli naar 4,5%

Satilmis Ersintepe

/

14 maart 2023
De Europese Centrale Bank (ECB) heef duidelijk bekendgemaakt dat ze ook in maart haar belangrijkste rentetarieven met 50 basispunten zal verhogen.