fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De snel dalende kostprijs van zonne-energie maakt het voor de Amerikaanse president Trump moeilijk om aan zijn toezeggingen te houden. Hij beloofde dat de kolenmijnen weer in bedrijf werden gesteld. Hij heeft al reeds stappen genomen zoals de verlichting van milieumaatregelen en de Verenigde Staten teruggetrokken uit het klimaatakkoord van Parijs. Deze acties hebben echter weinig gedaan aan de concurrentiepositie van kolen. De grondstof ligt namelijk onder vuur door de opstomende vormen van alternatieve energie.

6,3% Vaste Rente! Looptijd 2 jaar.

Beleggen in Solar biedt kansen voor slimme beleggers met een vaste renteopbrengst tot wel 6,3%, maar pas op: er zijn ook risico’s aan verbonden. Een toongevende Nederlandse ontwikkelaar in zonneparken komt op zeer korte termijn met een project van 25 MW. U kunt nu uw interesse kenbaar maken via de onderstaande link. Trouwe lezers van RendabelBeleggen.nl krijgen de mogelijkheid om zich nu al aan te melden. U krijgt aanvullende informatie, het memorandum en de prospectus van het project per e-mail toegestuurd. Let op! De ervaring leert dat als een project eenmaal officieel wordt aangeboden, het dan binnen een paar uur is volgeboekt. Deelname vanaf €5.000! Klik hier voor meer info…

Opkomende zon, ondergaande kolen

In 2040 zal de Amerikaanse energieopwekking uit hernieuwbare energie waarschijnlijk met 169% stijgen. Dat blijkt uit een recente prognose van het onderzoeksbedrijf Bloomberg New Energy Finance. In dezelfde periode zal de energie uit steenkoolcentrales in de Verenigde Staten met 51% dalen. “De vergroening van het mondiale elektriciteitssysteem is onstuitbaar,” schreef Seb Henbest, de hoofdauteur.

Ondanks de beloftes van Trump wordt verwacht dat steeds meer elektriciteitsnetten zich van steenkolen afwenden, omdat bedrijven en particulieren zonnepanelen aannemen. Dat komt door een eenvoudige economische realiteit: Hernieuwbare energiekosten zijn klaar om verder te gaan dalen dankzij een enorme investering.

De Bloomberg-onderzoekers hebben de energiekosten gemeten door de levensduurkosten van het opwekken van energie uit een nieuwe centrale te berekenen, inclusief vergunningen en kosten. Op basis daarvan is de elektriciteitsprijs van zonne-energie sinds 2009 al bijna 75% gekelderd en zal naar verwachting in 2040 nog eens met 66% dalen, volgens de prognose.

Zonne is in sommige landen al “zo goedkoop als kolen”, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Australië, Spanje en Italië, aldus het rapport.

$ 7.400 miljard
Zonne-energie wordt steeds efficiënter dankzij de vele investeringen in hernieuwbare energie. Die trend zal zich versnellen doordat overheden steeds meer maatregelen gaan nemen vanwege de toenemende bewustheid op klimaatrisico’s.

Het rapport voorspelt dat tot 2040 de investeringen in hernieuwbare energiecentrales $7.400 miljard bedragen. Hiervan is $3.000 miljard bestemd voor zonne-energie !

Topman zet zwaar in op zonne-energie

Niet alleen overheden maar ook het bedrijfsleven is geïnteresseerd. De beroemde zakenman Elon Musk, bestuursvoorzitter van autoconcern Tesla, zet zwaar in op zonne-energied. Vorig jaar fuseerden Tesla met zijn SolarCity activiteiten. Solar City krijgt een eigen megafabriek in de Amerikaanse stad Buffalo, waar straks per dag 10.000 van de meest efficiënte zonnepanelen worden geproduceerd. Die hoeveelheid is goed voor 1 gigawatt per jaar.

Er wordt verwacht dat wereldwijd wind –en zonneenergie opwekking zal stijgen van slechts 5% nu naar 34% in 2040. Tegen 2040 zal de Verenigde Staten 38% van de energiebehoefte uit hernieuwbare bronnen bestaan. Voor Duitsland, Canada en Mexico wordt zelfs 75% verwacht.


De voorspellingen zijn gebaseerd dat uiteindelijk de energiesubsidies uiteindelijk afgeschaft worden en de doelen van het Parijs klimaatakkoord niet bereikt worden. De lange termijn vooruitzichten voor kolen zien er dus niet gunstig uit. De kolenindustrie zal verder stagneren en de werkgelegenheid zal in die sector afnemen ongeacht wie er in het Witte Huis zit en welke partij aan de touwtjes trekt.

Wilt u als belegger meer informatie over de mogelijkheden om te investeren in Solar Projecten met tot wel 6,3% vaste renteopbrengsten per jaar? U krijgt direct vrijblijvend informatie van de aanbieder(s) zelf bij volgende projecten! >>>VUL HIER UW GEGEVENS IN<<<

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, valuta, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: Rendabel Beleggen

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *