Waarom cybersecurity ook interessant is voor beleggers

In een steeds meer gedigitaliseerde en genetwerkte samenleving vormen cyberrisico’s een steeds grotere bedreiging. Evenzo groeit de markt voor cyberbeveiligingsdiensten. Het onderwerp is ook interessant voor beleggers, zegt Gerd Häcker van Steinbeis & Häcker Vermögensverwaltung.

De wereld wordt digitaal – een ideale voedingsbodem voor cybercriminaliteit. Gegevensdiefstal, aanvallen op infrastructuurvoorzieningen en hacking maken nu deel uit van het dagelijkse digitale leven.

Of het nu privé of professioneel is: steeds meer processen zijn digitaal. Voor veel bedrijven zijn cloud computing, Internet of Things, data-analyse en kunstmatige intelligentie van centraal en strategisch belang geworden. De manipulatie van digitaal gecontroleerde processen of het verlies van gevoelige gegevens kan snel een existentieel risico worden. Cybercriminaliteitskosten omvatten veel gebieden zoals gegevensvernietiging,

De exponentiële groei van het wereldwijde datavolume en de digitalisering van vele gebieden van het privé- en professionele leven maken de wereld elke dag een beetje kwetsbaarder voor online criminaliteit. Microsoft voorspelt bijvoorbeeld dat het online datavolume in 2020 50 keer hoger zal zijn dan in 2016. Volgens Cisco Systems zal het verkeer in het datacenter in de cloud in 2021 ongeveer 95 procent van het totale datacenterverkeer voor zijn rekening nemen. Met andere woorden, met cloud computing zullen datacenters in de komende drie tot vier jaar bijna volledig verdwijnen.

Het is daarom niet verrassend dat tegen deze achtergrond verschillende online dreigingen zoals ransomware sterk stijgen. Ransomware codeert bestanden illegaal zodat de eigenaar van de gegevens zonder decoderingscode geen toegang meer heeft. Wat volgt is een chantage: losgeld tegen ontsleutelcode. Naar schatting zijn er elke 20 minuten 100 ransomwareaanvallen in de Verenigde Staten. Experts geloven dat ransomware het snelst groeiende type cybercriminaliteit is.

Maar niet alleen het datavolume, maar ook het aantal terminals groeit snel. Het onderzoeksinstituut Gartner voorspelt dat wereldwijd meer dan een half miljard mobiele apparaten worden verkocht in 2021, in vergelijking met ongeveer 310 miljoen in 2017. Op wearables behoren Smart Watches, head-mounted displays, op het lichaam gedragen camera’s, Bluetooth headsets en Fitness monitors. Deze moeten ook worden beschermd. Ondanks de belofte van ontwikkelaars van biometrische gegevens dat we in een toekomst zonder wachtwoorden zullen leven, ontdekte een rapport uit 2017 dat de wereld tegen 2020 wereldwijd ongeveer 300 miljard wachtwoorden moet beschermen.

Structurele groeitrend – een industrie profiteert van de dreiging

Cybercriminaliteit kost bedrijven bijna $ 600 miljard per jaar, of 0,8 procent van het wereldwijde bbp. Dit was het resultaat vorig jaar van een onderzoek uitgevoerd door IT-beveiligingsleverancier McAfee, in samenwerking met het Centrum voor Strategische en Internationale Studies (CSIS). Cybercriminaliteit verhoogt de uitgaven voor IT-beveiliging.

De wereldwijde uitgaven aan informatiebeveiliging in 2018 bedroegen ongeveer $ 114 miljard. Dit is een stijging van 12,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, In 2019 zal de markt naar verwachting met 8,7 procent groeien tot 124 miljard dollar. Algemeen voorspellingen zijn dat de wereldwijde uitgaven voor cyber security producten en diensten in de periode van vijf jaar 2017-2021 cumulatief meer dan een biljoen dollar gaan bedragen. Dit komt overeen met een jaarlijkse groei van de cyberbeveiligingsmarkt van 12-15 procent. Dus het is de moeite waard om op de kapitaalmarkten een oogje op de meest veelbelovende bedrijven, alsmede de verkoop en de bedrijfswinsten zouden stijgen in een snel groeiende markt milieu,

De grote technologiebedrijven hebben dit ook erkend. Er zijn altijd overnameactiviteiten op de beveiligingsmarkt. Veel analisten zijn van mening dat de consolidatie in de gefragmenteerde cyberbeveiligingsmarkt zal doorgaan. In de afgelopen jaren hebben bedrijven zoals Cisco, Symantec en IBM hun uitgaven voor deze gebieden verhoogd en enkele overnames gedaan.

We zijn vooral van mening dat bedrijven met hoogwaardige software-oplossingen bijzonder veelbelovend zijn op deze markt en daarom in de toekomst in deze markt zullen investeren.

Daarom hebben we een rapport opgesteld op welke manier u kunt meeliften. Wij noemen onder andere een aandeel die kansrijk is.  De koers is inmiddels met 18% gestegen. Klik HIER om het rapport te bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.