Beleggers hebben tijdens de coronaviruspandemie geld gestoken in passieve fondsen, aangezien actieve fondsbeheerders de markt niet hebben verslagen. In totaal werd volgens onderzoeksbureau Calastone in maart £ 244 miljoen onttrokken aan de wereldmarkten, maar dit cijfer verbergt een diepere trend.
In totaal werd £ 1,4 miljard toegevoegd aan passieve fondsen, die een markt of sector willen weerspiegelen, terwijl £ 1,7 miljard werd verwijderd uit actieve fondsen, die de aandelenselectie willen gebruiken om beter te presteren dan de bredere markt.
Robin Powell van de Evidence Based Investor, een blog voor financieel advies, zei dat hij “niet verrast” was door de overstap van actieve fondsen naar passieve fondsen, aangezien fondsmanagers gefaald hebben in een neergaande markt.
Geld verdienen in elke markt
Wij hebben een systeem ontwikkeld die zowel op een stijging als een daling van de beurs kan inspelen. Dit jaar staan we op een winst van 57%. Wilt u ook profiteren van een mooie winst en tegelijkertijd niets hoeven te doen ? Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.
Start met automatisch beleggen
Hoe dikwijls gaat het gezegde van dat vallende mes op? En wat is het slimste om te doen als de aandelenkoersen weer eens zakken?
Het coronavirus berokkent de wereldeconomie enorm veel schade. De energiesector in de VS is misschien wel het zwaarst getroffen.
Chinezen zijn gek op goud. Zeker ten tijde van het Chinese nieuwe jaar is het gele goedje niet aan te slepen.
Moeten beleggers hun risicoperceptie bijstellen? Het beleid van centrale banken sinds 2008 heeft de traditionele relatie tussen risico en rendement in de war geschopt.