Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goudprijs gaat boven de $ 3.000 pieken

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Zo hebben wij op tijd getipt voor een op handen zijnde stijging van de goudprijs. Op 22 april van dit jaar schreven we dat het edelmetaal binnen 18 maanden kan stijgen naar $3.000. Nu komt vermogensbeheerder Van Eck met een zelfde soort voorspelling.

Benieuwd hoe het met ons vergaat als website in deze crisis? Wij gaan heel goed. We staan op een rendement van 107% dit jaar. Hoe kan dat? Wij hebben een robot ontwikkeld dat automatisch belegt en kan inspelen op zowel een stijging als een daling van de beurs. Beleggers kunnen met ons meedoen zodat ze verder niets hoeven te doen. KLIK HIER voor de gratis brochure.

In de afgelopen weken zat de goudprijs flink in lift. Volgens het team van VanEck, een vermogensbeheerder met meer dan vijftig jaar ervaring met beleggen in goud en goudaandelen, is het nog steeds een goed moment om in te stappen in goud.

“Sinds 1968 toen de goudprijs nog op $ 35 per ounce stond, vielen de factoren die de bullmarkten voor goud bepaalden uiteen in twee categorieën: inflationaire en deflationaire factoren”, zegt Joe Foster, portefeuillebeheerder van de goudfondsen van VanEck. “We verwachten in de nabije toekomst geen inflatie en gaan ervan uit dat we momenteel in een deflationaire cyclus zitten. En als we dan kijken naar de twee laatste deflationaire goudbullmarkten, lijkt een goudprijs van boven de $ 3000 per ounce een redelijke voorspelling. Als je de dieptepunten van 2015 als beginpunt van de huidige bullmarkt neemt, dringt zich de vergelijking op met de bullmarkt tussen 2001 en 2008, toen goud met meer dan 200% steeg.”

Beleggen neemt risico’s met zich mee. De goudprijs kan sterk schommelen als reactie op cyclische economische condities. Bedrijven die zich bezighouden met de productie en distributie van goud kunnen nadelig worden beïnvloed door veranderingen in de wereld, politieke en economische omstandigheden, energie- en milieubeleid, volatiliteit van de grondstofprijzen, veranderingen in wisselkoersen, verscherpte importcontroles, toegenomen concurrentie, uitputting van hulpbronnen en veranderingen in arbeidsverhoudingen.

“Wij zijn van mening dat de stimulerende maatregelen die de centrale banken momenteel treffen om de gevolgen van de coronapandemie te bestrijden, vergelijkbaar zijn met die tijdens de wereldwijde financiële crisis. Ook de verhoogde niveaus van systemische risico’s zijn vergelijkbaar. Op basis daarvan verwachten we dat de huidige bullmarkt pas stopt bij $3400”, aldus Foster.

In de huidige deflationaire bullmarkt zijn volgens VanEck de lage rentes en de onzekere gevolgen van de coronapandemie de meest bepalende factoren voor de recente vraag naar goud. Maar ook andere factoren, zoals de zwakte van de Amerikaanse dollar, geopolitieke onzekerheid en de aanhoudende toename van schuld dragen bij aan de verwachting dat de goudprijs gaat doorstijgen.

Het is echter mogelijk dat er op termijn een inflatoire periode aanbreekt vanwege de grootschalige stimulerende maatregelen van centrale banken en overheden over de hele wereld. Maar ook in dat geval is het waarschijnlijk dat de goudprijs blijft stijgen. “We denken dat, naast de aanhoudende negatieve reële rente, veel economische dynamiek wijst in de richting van stijgende goudprijzen en stijgende koersen van goudaandelen”, legt CEO Jan van Eck uit. “Goud blijft een schaarse grondstof en ook het feit dat er sinds 2016 geen belangrijke nieuwe goudreserves zijn ontdekt draagt bij aan de druk op het aanbod. Ondertussen zijn goudmijnbedrijven sterk teruggekomen na een periode van bestuurswisselingen en fiscale herstructurering. Volgens ons zijn deze bedrijven nu beter gepositioneerd om aandeelhouders aantrekkelijke rendementen te bieden.”

Zowel fysiek goud als goudmijnaandelen bieden belangrijke potentiële voordelen en hebben elk een uniek risico-rendementsprofiel. Fysiek goud heeft historisch gezien een lager volatiliteitsprofiel, terwijl aandelen vaak volatieler zijn en in bullmarktcycli historisch beter presteren dan fysiek goud, omdat zij kunnen profiteren van winst- en grondstofhefbomen. VanEck heeft een pioniersrol vervuld bij de ontwikkeling van strategieën die beleggers verschillende mogelijkheden bieden om blootstelling aan goud aan hun portefeuille toe te voegen. Het goudgerichte productaanbod van VanEck omvat de VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (GDX®), de VanEck Vectors Junior Gold Miners UCITS ETF (GDXJ®) en de VanEck Global Gold UCITS. Per 30 juni 2020 beheert VanEck met zijn goudgerelateerde strategieën $23,5 miljard aan vermogen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Goudprijs gaat boven de $ 3.000 pieken”

  1. Avatar

    Goud gaat heus niet stijgen omdat iedereen dat denkt/hoopt…. Zo makkelijk steekt het niet in elkaar allemaal, maar dat krijg je éen kant van de beleggers niet uitgelegd, dus daarom bij deze geen uitleg!..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *