Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bitcoin, aandelen of goud ?

De meningen zijn verdeeld over de vraag of je de voorkeur geeft aan Bitcoin of goud. Maar deze vraag hangt blijkbaar af van de leeftijdsgroep van de beleggers . Dat is tenminste wat een onderzoek van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan nu heeft onthuld.

Over het algemeen genoten alternatieve investeringen een grotere belangstelling tijdens de coronapandemie. Maar zoals strateeg Nikolaos Panigirtzoglou schreef, was er een duidelijk verschil: terwijl oudere kleine beleggers vertrouwden op het klassieke safe haven-goud, vertrouwden jongere steeds meer op Bitcoin. Beiden hebben de afgelopen weken ook sterke prijsstijgingen geboekt.

De Bitcoin brak onlangs weer tot 12.000 dollar, de goudprijs steeg voor het eerst boven de 2.000 dollar per troy ounce,. Zowel goud- als bitcoin-ETF’s hebben de afgelopen vijf maanden een sterke instroom gekend. Zowel oud als jong zien argumenten die pleiten voor hun favoriete beleggingsfunctie als alternatieve valuta.

Voorkeur voor activa: een generatievraag?

Maar niet alleen goud was een van de favorieten van de meer volwassen generaties: “De oudere generaties bleven hun overtollige liquiditeit gebruiken in pensioenfondsen, waarvan de aankopen zowel in juni als juli sterk bleven”, aldus de verklaring van 4 augustus.

Millennials hadden ook een voorkeur voor aandelen, vooral uit de techsector. Dit kwam ook tot uiting in de prestatie: omdat de technologiebeursgraadmeter NASDAQ Composite snel steeg vanaf het dieptepunt van maart en nieuwe recordniveaus bereikte – pas onlangs, op 5 augustus, werd een nieuw hoogtepunt bereikt op 11.002,11 punten.

Over het algemeen is de belangstelling van particuliere investeerders dit jaar toegenomen, zoals de investeringsstromen lieten zien, zei JPMorgan. Dit was ook te zien in het bezit van door goud gedekte op de beurs verhandelde fondsen en in de rally’s in aandelen en cryptocurrencies.

Veel beleggers zijn nerveus als de prijzen dalen of zelfs crashen. Wij hebben een systeem ontwikkeld die ook op dalingen kan inspelen. Vraag onze gratis brochure hier aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *