Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goud: what goes up, must come down

Afgelopen woensdag tuimelde de goudprijs met bijna 6% tot een behoorlijk eind onder $ 2.000 per troy ounce om later weer enigszins te herstellen. De val was te wijten aan beleggers die vertrouwen kregen in het stimuleringspakket van de Amerikaanse overheid. En dus kozen ze liever voor aandelen.

De stijging van de goudprijs met meer dan 30% in het lopend jaar was juist toe te schrijven aan grote onzekerheid over de effecten van de pandemie en het gegeven dat het rendement op overheidspapier ook in de VS negatief is geworden.

Dat blijft waarschijnlijk voorlopig ook zo. Betekent zulks dat de goudprijs weer naar nieuwe recordniveau’s kan stijgen? Daar zijn de geleerden het oneens over.

Sommige wijzen erop, dat een aantal beleggers goud etf’s verkocht hebben. Dat zou kunnen wijzen op een consolidatie in de markt en dus een einde aan excessieve prijsstijgingen.

Anderen gaan ervan uit, dat verdere stijgingen in het verschiet blijven liggen, zolang de economie niet gezond oogt en de reële rente ook in de VS extreem laag tot negatief blijft.

Op de markt is intussen een strijd gaande tussen handelaren die willen verkopen nu de steile opwaartse trend verbroken is en lange termijnkopers die de rit boven $ 2.000 per troy ounce gemist hebben.

What goes up, must come down!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *