Source: Moyan Brenn & https://flic.kr/p/kRaMsy

Goudprijs gaat boven de $ 3.000 pieken

In de afgelopen weken zat de goudprijs flink in lift. Volgens het team van VanEck, een vermogensbeheerder met meer dan vijftig jaar ervaring met beleggen in goud en goudaandelen, is het nog steeds een goed moment om in te stappen in goud.

Source: Evan Bench & https://flic.kr/p/dRzESr

Toch maar goud kopen?

Goud, waarom zou je erin beleggen? Het levert geen rente, geen inkomen! Mmm, de meeste staatsobligaties hebben een negatief rendement. Dan toch maar liever goud als gezond alternatief voor aandelen, want in obligaties zit de komende tijd heel weinig muziek.

Source: McCann Erickson & https://flic.kr/p/7h4gcG

Goud glanst weer

Goud is terug in de gunst van de belegger. De prijs per troy ounce bivakkeert in de buurt van $ 1.800. Dat is een plus van pakweg 17% sinds het begin van het jaar.

AJ Cann & https://flic.kr/p/drFCi7

Goud is duurder dan ooit in euro’s

Goud is duurder dan ooit in euro’s. Terwijl de bergen van schulden en de geldhoeveelheid blijven toenemen als gevolg van de wereldwijde economische stimuleringsprogramma’s, zijn experts ervan overtuigd dat de bullmarkt net begint.

Source: Viktorija Rozman Bitenc & https://flic.kr/p/irCmRM

Goud naar $ 3.000 binnen 18 maanden !

Tot nu toe heeft goud geen bescherming geboden in de coronacrisis. De prijs van het edelmetaal is niet gestegen en heeft niet gediend als een vluchthaven. Als het aan de analisten van zakenbank Banc of America ligt, kan daar wel eens binnenkort verandering in komen.