Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De olieprijs gaat weer stijgen

Er dreigen betere tijden aan te breken voor de fossiele energiesector. Nu de wereld heel langzaam normaliseert, verkiezen veel mensen de veiligheid van de auto boven het openbaar vervoer. De vraag naar benzine gaat toenemen.

Tegelijkertijd zien we dat OPEC en Rusland geen haast hebben om hun productie te verhogen en de Amerikanen kunnen op dit moment hun productie amper of niet verhogen. De schaliesector gaat gebukt onder enorme schulden en kan amper nieuwe kredieten krijgen om de productie op te starten. We weten ook dat de grote oliemaatschappijen hun investeringsplannen fors neerwaarts hebben bijgesteld.

Het ziet er naar uit dat het surplus aan olie gaat omslaan in tekorten. Gelet op de stijging van de olieprijs is daar nu al sprake van.

Tekorten kunnen de komende jaren de prijzen verder opstuwen en uiteindelijk inflatie veroorzaken. Als dat gebeurt dan kan dat leiden tot een massale verkoop van staatsobligaties wat weer tot een stijging van de rendementen leidt. De prijs van een staatsobligatie daalt wanneer de inflatie stijgt.

Als het rendement stijgt, dan kun je misschien beter afscheid gaan nemen van goud en daarvoor in de plaats olie kopen. De prijs van goud beweegt invers ten opzichte van het rendement op obligaties.

Het leven is niet altijd gemakkelijk.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *