Een fantastisch (ver)koopmoment

We staan aan de vooravond van enkele fantastische (ver)koopmomenten. Het is maar net naar welke beleggingscategorie je kijkt of je moet kopen dan wel verkopen. Laten we de Dow Jones, de euro en goud/zilver eens langslopen. Allereerst de Dow Jones.

Het door mij ontwikkelde Solunarmodel geeft heel duidelijk een piek van importantie op 31 december, waarna de stemming behoorlijk omslaat. Dat sluit volledig aan bij hetgeen ik een jaar geleden, in december 2011, in het jaarrapport 2012 schreef over de Spiral Calendar:
“Laten we kijken naar de Spiral Calendar voor relevante draaipunten in 2012. Allereerst: op 31 december of op 1 januari 2013 zegt de Spiral Calendar dat er een zeer belangrijk draaipunt is.

We zien de top van 8 mei 2006, de all time high van 11 oktober 2007 en de diepe bodem van 21 november 2008 spirals afgeven die alle rond de jaarwisseling van 2012 liggen. Niet in de grafiek opgenomen, maar wel belangrijk is de bodem van 4 oktober jl. [2011-EH] die verwijst naar vrijdag 28 december 2012.”

Frappant om zo’n scherpe beweging in het Solunarmodel te zien in combinatie met zeer belangrijke draaipunten op of rond 31 december 2012, terwijl we weten dat in Amerika gestreefd wordt om de fiscal cliff te omzeilen vóór 1 januari a.s. Toeval bestaat niet. Een fantastisch verkoopmoment derhalve.

Dan de euro. Allereerst het Solunarmodel van de euro (vs de dollar):

Aangezien ik bij de euro-dollar over minder historische data beschik dan bij de Dow Jones, is dit model minder betrouwbaar. Maar niettemin zegt het model dat we volgende week een flinke daling krijgen in de euro ten opzichte van dollar tot …. 31 december 2012. De euro zet de daling dus al wat eerder in. En daarna een hele sterke opvering. De Spiral Calendar bevestigt dat,  mogelijk met een marge van enkele dagen.

Tot slot goud en zilver. Allereerst het Solunarmodel van goud.

We zien wederom een stevige dip. Met een bodem op 2 januari 2013, gevolgd door een hele stevige opleving. Ook dit model is iets minder betrouwbaar dan dat van de Dow Jones, maar fascinerend om te zien hoe Oud en Nieuw zich ook vertalen in de oude trend en de nieuwe trend. Voor goud mag m.i. een fantastisch koopmoment worden verwacht. De Spiral Calendar bevestigt dat, waarbij we opvallend veel draaipunten in het weekend van 5-6 januari zien.

Hier het Solunarmodel van zilver:

Het beeld is niet anders. Een bodem op woensdag 2 januari en daarna een fors herstel. Mijn conclusie? Oud en Nieuw geven aan wat oud en nieuw is: de beurzen gaan in het eerstse half jaar van 2013 onderuit, de euro idem dito (en is mogelijk/vermoedelijk al met de daling begonnen) en goud en zilver gaan aan een mooie rally beginnen.

NB: Dit stuk is geen beleggingsadvies. Wie overeenkomstig bovenstaande ideeën belegt of wil beleggen doet dat voor eigen rekening en risico.

Elmer Hogervorst
http://weblog.goudtekoop.nl

3 gedachten over “Een fantastisch (ver)koopmoment”

  1. Jim Rogers: Gold & India.
    India heeft een groot tekort op de handelsbalans – een aantal Indiase
    politici beginnen het te wijten aan goud. Als ze een manier vinden om import van goud aan banden te leggen of het inkrimpen van invoer – Als zoiets gebeurt zal dat een grote schok zijn voor al die stieren op goud en wie weet hoe laag het zal gaan.

  2. DJ: ‘Een fantastisch verkoopmoment derhalve.’ Echter DJ vanaf 31-12-12 tot 19-01-13 +4%!

    Nog steeds overtuigt van de zin van een dergelijke exercitie Elmer?

    1. Elmer Hogervorst

      Absoluut overtuigD. We zijn nog steeds vlakbij een van de belangrijkste draaipunten van de Dow Jones in jaren. Het draaipunt was overigens perfect berekend. Op 31 december de bodem. Dit artikel schreef ik op 21 december, tien dagen ervoor. Als ik het op 31 december had geschreven had ik, gelet op de bewegingen, aangegeven dat de markt liet zien dat het belangrijke draaipunt een bodem is.

      Over goud en zilver zei ik het volgende: We zien wederom een stevige dip. Met een bodem op 2 januari 2013, gevolgd door een hele stevige opleving. Ook dit model is iets minder betrouwbaar dan dat van de Dow Jones, maar fascinerend om te zien hoe Oud en Nieuw zich ook vertalen in de oude trend en de nieuwe trend. Voor goud mag m.i. een fantastisch koopmoment worden verwacht. De Spiral Calendar bevestigt dat, waarbij we opvallend veel draaipunten in het weekend van 5-6 januari zien.

      Op 4 januari, de vrijdag voor het weekend van 5-6 januari, maakten goud en zilver een hele belangrijke bodem, zie hier: http://bit.ly/WQPCFE. Jammer dat we altijd alleen selectief kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.