Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Crash op 12 oktober?

Gisterochtend vroeg werd ik door Humberto Tan geïnterviewd op BNR over de maancyclus en de invloed op effectenbeurzen.

Het interview gaat onder andere over het prachtige boek ‘The Spiral Calendar and its effect on financial markets and human events’. The Spiral Calendar verscheen in 1992 en werd geschreven door Christopher Carolan. Carolan ontdekte dat de crashes van 1929 en 1987 plaats vonden op dezelfde dag. Niet volgens onze Gregoriaanse kalender, maar volgens de maankalender. In beide gevallen kwamen de crashes op dag 27 en 28 van de 7de nieuwe maan (hierna: 7-27 en 7-28) gerekend vanaf de voorjaarsdag- en nachtevening. Een hele belangrijke ontdekking!

Carolan Spiral Calendar
Carolan Spiral Calendar

Op zich kon dat al onmogelijk een toevalstreffer zijn, later onderzoek bevestigde dit nog eens toen Carolan liet zien dat de paniek in de bancaire sector op 13 en 14 oktober 1857 eveneens 7-27 en 7-28 bleken te zijn. Hetzelfde gold voor nog twee paniekmomenten, te weten 3 november 1907 (7-28) en de Hang Sengcrash van 27-28 oktober 1997 (7-27 en 7-28). Was er een uitzondering? Jawel, de crash van 18-19 september 1873 kwam niet op 7-27 en 7-28 maar op 6-27 en 6-28. Dus in plaats van de 7de dus de 6de nieuwe maan. Hoe dan ook, het universum probeerde ons iets duidelijk te maken. Lees voor meer info dit artikel.

Wat betekent dat voor 2012? Beluister daarvoor het interview!

Elmer Hogervorst
http://weblog.goudtekoop.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

23 reacties op “Crash op 12 oktober?”

  1. Avatar

    Prechter heeft het al een tijdje bij het verkeerde eind…en deze keer wordt het niet anders. Een Beurs Crash (ongeluk) is zeker altijd mogelijk, maar deze keer dient men rekening te houden met het feit dat de BUBBLE zit in de obligatie-markten en niet in de aandelen-beurzen. De europese aandelen drijven trouwens eerder op een vlot van wanhoop dan op Euphorie. Euphorie is net een onmisbaar element voor een beurscrash en deze is enkel te vinden in de Obligatie-markt. Dus helemaal GEEN beurscrash in Oktober…noch voor Prechter, noch voor Elmer Hogervorst. Zeker niet zolang de financiele markten drijven op een matras van likwiditeiten…QE I, QE II en QE III, QE IV,…

    1. Elmer Hogervorst

      Dank voor je bericht Francis. Voor jouw begrip: deze analyse heeft niets, maar dan ook helemaal niets met Robert Prechter te maken. Christopher Carolan won in 1998 de Dow Award voor zijn analyse tav 7-27 en 7-28.

      1. Avatar
        Paul van de Waarsenburg

        Geachte Elmer Hogervorst, naar mijn mening staat de Dow Award 1997 in 2012 synoniem voor: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar met “wie weet wat de toekomst zal brengen”, houd ik eenvoudig en gemakkelijk alle opties open. Rond of op 12 oktober 2012 zou het gelijk van Carolan en zijn theorie al dan niet worden bewezen, met mijn conclusie: de toekomst blijft ongewis. Hieronder wordt gerefereerd aan Ronald Kars en zijn theorie die in de praktijk niet heeft gebracht wat die heeft voorzien: beurscrash in/rond de zomervakantie 2012. Weet u misschien wat er aan die theorie heeft geschort?
        Met vriendelijke groet, Paul van de Waarsenburg

  2. Avatar

    Boeiende materie, Elmer! Ik heb vrijdag 12 oktober alvast met stip in mijn agenda genoteerd.

    Waarschijnlijk bent je ook vertrouwd met de Bradley Siderograph. Deze geeft een draaipunt (vermoedelijk een top) rond 9 oktober.

    Werkt de Carolan Spiral Calendar en de Bradley Siderograph volgens een gelijkaardig mechanisme, of zijn deze wezenlijk verschillend?

    1. Elmer Hogervorst
      Elmer Hogervorst

      Dank voor je bericht Dirk. Nee de Bradley en de Spiral Calendar zijn hele verschillende zaken. Hoe Donald
      Bradley zijn grafiek maakt weet ik niet precies, het heeft met de stand van planeten te maken en daar kent hij waardes aan toe. Overigens is de Bradley geen kortetermijnindicator hetgeen ook blijkt uit het feit dat je het draaipunt plus of min 4 dagen moet nemen. Dus 9 oktober hangt waarschijnlijk met 12 oktober samen ALS er dan al een crash komt….

  3. Avatar

    De RSI indicatoren worden vandaag alvast nog eens hoog gezet.

    Klaar voor de in deze studie aangekondigde snoekduik … morgen en/of maandag?

  4. Avatar

    Dag Elmer,

    Indien ik goed ben ingelicht krijgen we in de week van 26-30 november een volle maan en een maansverduistering.

    Zegt je Spiral Calender hier iets over? Verwacht je een sterke beweging? Indien zo, opwaarts of neerwaarts?

    1. Elmer Hogervorst
      Elmer Hogervorst

      @Dirk

      De kans bestaat dat we nog één keer een flinke dip gaan zien. 28 november is volle maan. De dag erna of twee dagen erna ligt vaak een bodem. Lees ook de verhalen op deze site nog eens over Steve Puetz: zonsverduistering op 13/14 november gevolgd door maansverduistering op 28 november. Meestal volgt daarna een flinke daling. Mijn systeem zegt een bodem op 26 november, een top op de 27ste en dan een bodem op de 29ste. De 30ste kan ook prima. Mijn Solunarmodel zegt nl. een bodem op zondag 2 december, dus dat is vrijdag 30 november of maandag 3 december. We moeten denk ik nog één bodem maken onder die van 16 november voordat Wall #7 klaar is en we aan een flinke rally in Wall #8 gaan beginnen. Twee mogelijkheden: vanaf 30 nov of 3 dec. begint die rally. Of we krijgen een complexer patroon waarbij de bodem na een top op 9-10 december pas valt rondom 12 december. En dan een oudejaarsrally tot 31 december? Daar liggen voor alle markten heel veel zeer belangrijke draaipunten: voor de Dow, goud, zilver etc.

      1. Elmer Hogervorst
        Elmer Hogervorst

        Overigens zegt het Solunarmodel van goud en zilver dat we rond 31 december een BODEM gaan zien. Een zéér belangrijke bodem verwacht ik. Koopwaardig!

        1. Avatar

          Ehh.. Beste Elmer,

          Eerst heb je het over een bodem op 2 december volgnes het Solunarmodel en later zegt het weer iets anders, nl 31 december?? Goochelen met data heet dat?

          1. Avatar

            Of bedoel je bodem 31 december alleen voor goud en zilver? Denk jij dat de 35 dollar weerstand gaat breken de komende weken?

          2. Elmer Hogervorst
            Elmer Hogervorst

            Ik weet niet waar je het over hebt Hans. Ik goochel niet met data. Gewoon goed lezen.

  5. Avatar

    Had het inderdaad verkeerd gelezen, vandaar mijn berichtje erachteraan.
    Zie jij volgens jouw Solunarmodel de commodities terugzakken tot eind van dit jaar, of zien we nog een top boven de 35 Dollar?
    Groet Hans

    1. Elmer Hogervorst
      Elmer Hogervorst

      Goud en zilver maken een belangrijke bodem aan het einde van het jaar. Een top boven 35 dollar verwacht ik niet uit, zeker wanneer je uitgaat van een ABC-golf, dan is dit golf B; overigens, tijd is voor mij belangrijker dan prijs. Rond 5 december verwacht ik die secundaire top, de B-golf dus.

  6. Avatar

    Beste Elmer.

    Ik heb je een tijdje gevolgd en ik moet zeggen dat het best vaak uitkomt volgens jouw model. Kun je was specifieker zijn over de betreffende ABC – Golf?
    Groet Hans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *