Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zilverprijs explodeert

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Zo hebben wij reeds op 19 mei gewezen dat de zilverprijs kan exploderen. De prijs van het edelmetaal bedroeg toen $17,03 en is nu gestegen naar $21,78, een stijging van liefst 28%. Zo ziet u dat wij u tijdig voorzien van tips en ontwikkelingen signaleren. KLIK HIER om u te abonneren op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

De zilverprijs kan nog veel meer stijgen: op basis van het eenvoudige historische gemiddelde zou de prijs van zilver ongeveer $ 62 per ounce moeten zijn. Dat betekent een opwaarts potentieel van ruim 184%.

De prijs van het edelmetaal bereikte zijn hoogste niveau sinds 2016. Ook de goudprijs blijft stijgen – naar het hoogste niveau in negen jaar. Wat zit erachter?

Populairder onder beleggers

Zilver wordt duidelijk steeds populairder onder beleggers. En nu de EU overeenstemming heeft bereikt over het grootste financiële pakket in haar geschiedenis, is de zilverprijs enorm gestegen. Al op maandag was de prijs voor een troy ounce (31,1 gram) van het edelmetaal gestegen tot $ 19,70 (€ 17,24), het hoogste niveau sinds het najaar van 2016. Dinsdag ging het in dezelfde richting verder. Tegen het einde van de middag was de prijs met meer dan vijf procent gestegen tot meer dan $ 21.

Hogere inflatie

Zelfs het zustermetaal goud kan zo’n snelle stijging niet registreren, ook al profiteert dit ook van de verwachte gevolgen van het financiële pakket. De prijs van goud klom dinsdag op het hoogste niveau in negen jaar en handelde een flink percentage hoger op meer dan $ 1840 per troy ounce. De ongekende economische stimulans stimuleert verwachtingen van hogere inflatie, waartegen beleggers zich willen indekken, aldus analisten. Vooral goud wordt gezien als een afdekking tegen stijgende prijzen en valutadevaluaties.

Bij zilver, dat vaak het “kleine broertje van goud” of “goud van de arme man” wordt genoemd, moeten de situatie en de functie als iets meer gedifferentieerd worden beschouwd. Enerzijds wordt het, net als goud, ook als inflatiebescherming beschouwd. Aan de andere kant wordt het door het veelvuldige gebruik in industriële productie – bijvoorbeeld in de elektrische industrie of in zonnepanelen – ook meer blootgesteld aan economische schommelingen.

In het huidige geval profiteert hij van een lichte economische versoepeling nadat zijn prijs tussen eind februari en eind maart – in tegenstelling tot de goudprijs – aan het begin van de coronacrisis tussen eind februari en eind maart drastisch was gedaald.

De verhouding goud-zilver daalt

Omdat de prijs van zilver de afgelopen weken sneller is gestegen dan goud, is de goud-zilververhouding gedaald. Deze ratio ligt echter nog ruim boven het langetermijngemiddelde en daarom zien experts zeker ruimte voor een verdere stijging van de zilverprijs.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *