Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers op een dividenddieet

Dividendjagers die op Europese bedrijven hebben vertrouwd, moeten hun buikriem strakker aantrekken. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ziet de situatie er over er iets beter uit, constateert DZ Bank in een recent rapport.

Europese bedrijven zullen hun dividend meer verlagen dan Amerikaanse bedrijven als reactie op de Covid 19-crisis. Sinds het begin van het jaar zijn de verwachtingen in Europa voor het lopende boekjaar met ongeveer 25 procent verlaagd, volgens een recent onderzoek van DZ Bank, dat beschikbaar is voor de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ). In de Verenigde Staten blijven ze echter vrijwel ongewijzigd.

DZ Bank-analist Michael Bissinger is primair verantwoordelijk voor de sectorale samenstelling van de Europese economie. In Europa richten bedrijven zich veel meer op “oude” industrieën, terwijl technologie domineert in de Verenigde Staten. Volgens Bissinger betalen bedrijven uit industriële sectoren zoals IT, zoals het Google-moederbedrijf Alphabet of de online retailer Amazon, het meest en zouden ze hun dividenden het meest hebben verhoogd.

ECB raadt dividenduitkeringen af
In Europa spelen techbedrijven daarentegen slechts een ondergeschikte rol. Industriële bedrijven behoren traditioneel tot de sterkste dividendbetalers op het continent. Ze hebben hun jaarlijkse uitkeringen sinds 2003 het meest verhoogd en zouden volgens Bissinger momenteel het meest worden getroffen door de pandemie van Covid 19 en de recessie.

Bovendien hebben de toezichthouders van de Europese Centrale Bank (ECB) volgens Bissinger financiële instellingen in Europa geadviseerd tegen dividenduitkeringen, wat in principe neerkomt op een verbod. Volgens de deskundige hebben de financiële instellingen van Europa sinds de financiële crisis van 2009 de dividendontwikkeling van het continent belast. Europese financiële aandelen blijven minder betalen dan in 2003. Het tarief is aanzienlijk hoger in de Verenigde Staten.

Bron: fondsprofessionell.de

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *