Dividendbeleggers in het nauw
Veel bedrijven hebben de afgelopen maanden in hun dividenduitkering gesneden om te besparen. Vooral Europese bedrijven namen hun toevlucht hiertoe.
Veel bedrijven hebben de afgelopen maanden in hun dividenduitkering gesneden om te besparen. Vooral Europese bedrijven namen hun toevlucht hiertoe.
Er was een tijd dat het dividend voor beleggers heilig was. De groei van de winst per aandeel deed er niet toe.
Dividendjagers die op Europese bedrijven hebben vertrouwd, moeten hun buikriem strakker aantrekken.
Wat moet je vandaag de dag doen als je dividendbelegger bent? Het ene na het andere bedrijf schort immers het dividend op.
Nadat het leek alsof de langste bullmarkt in de geschiedenis voor eens en voor altijd voorbij was, brak de Dow Jones dit jaar het ene record na het andere.
In een artikel benadrukten we het belang van dividend. “Uit het verleden blijkt ook dat dividenduitkeringen en de groei van het dividend de belangrijkste drijvende krachten achter het rendement op aandelen zijn.
De huidige lage rente is een uitdaging voor beleggers die rendement willen halen. Dividendaandelen worden steeds aantrekkelijker vanwege hun relatieve rendement en hun periodieke rendement. Deze houden de koopkracht beter op peil dan de rentevergoeding van obligaties.
In de eerste drie columns heb ik de nieuwe inkomen-gerelateerde beleggingsstrategie geïntroduceerd die wij de naam “Dividendvestor” gedoopt hebben. Het streven van deze beleggingsstrategie is een portefeuille van aandelen op te bouwen die in 10 jaar tijd 9% rendement kan geven op het ingelegd vermogen.