Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Bent u een optimist of een pessimist

Blijft het feest op de Internationale beurzen doorgaan? Ja, denkt een deel van de beleggers. Centrale banken en overheden hebben een ernstige recessie kunnen afwenden en nu lonkt weer het economisch herstel aan de horizon.

Een ander deel van de beleggers is daar allesbehalve van overtuigd. Dat is terug te zien aan de Vix Index beter bekend als de angstindex. Die staat 41% boven zijn historisch gemiddelde van 28. Dat is weliswaar lager dan op het dieptepunt van de coronacrisis, maar het wijst er wel op dat veel beleggers allesbehalve gerust zijn op een goede afloop.

Ook andere indicatoren zijn allesbehalve geruststellend. Het rendement op de Amerikaanse 10jaars Treasury blijft extreem laag, terwijl de prijs van goud langzaam maar zeker omhoog blijft kruipen. De vraag naar veilige havens blijft hoog!

Veel meer dan de optimisten lijken de pessimisten te beseffen, dat de huidige omgeving niet past in traditionele modellen. We leven derhalve in een unieke tijd en dat alleen al zou tot voorzichtigheid moeten nopen, menen de pessimisten. De optimisten denken en hopen dat overheden en centrale banken eendrachtig de koersen zullen blijven stutten. Dooddoener: de tijd zal het leren !

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *