Zilverprijs kan exploderen

Op basis van het eenvoudige historische gemiddelde zou de prijs van zilver ongeveer $ 62 per ounce moeten zijn. Dat betekent een opwaarts potentieel van ruim 260% ten opzichte van de huidige prijs ($17,03).

Profiteren van de kansen op de beurs

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Met gemak beleggen en een mooi rendement. Ons handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 35.750 (per 27 maart 2020) behaald. Dat is een rendement van 410%. Vraag de gratis brochure aan.

1. Monetaire uitbundigheid

Sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008/2009 is de balans van de Federal Reserve non-stop gegroeid (zie onderstaande grafiek). Van de dieptepunten van de crisis tot het midden van de expansie, stegen de Amerikaanse schatkistpapier in het bezit van de Fed van ongeveer $ 400 miljard tot $ 2,4 biljoen. Terwijl de VS tegen het einde van 2019 de ‘grootste economie ooit’ kenden, konden de Amerikaanse staatsobligaties van de Fed slechts worden teruggebracht tot ongeveer $ 2 biljoen. Dit was de beste tijd!

Vandaag bevinden we ons in de slechtste tijden en de Amerikaanse schatkistposities zijn binnen een paar maanden omhooggeschoten naar ongeveer $ 4 biljoen.

Natuurlijk is Treasury Holdings slechts een proxy voor de talloze ondersteunende maatregelen die momenteel door de Federal Reserve worden beheerd. De lijst is lang en de Fed koopt nu bedrijfsschulden, biedt open swaplijnen en accepteert in feite elk financieel afval als onderpand voor dollars. Acties van de Federal Reserve benadrukken het wereldwijde tekort aan dollars.

Om dit gat te helpen vullen, is de wereld dus getuige geweest van de snelste jaarlijkse groei van de Amerikaanse geldhoeveelheid (M2) ooit!

Hoewel veel van dit nieuwe geld vastzit in het banksysteem, vindt een betekenisvol deel zijn weg naar de markten. Geldtoevoer heeft een sterke correlatie – waarschijnlijke oorzaak – met activaprijzen. Dit verklaart waarschijnlijk de enorme reliëfrally die we hebben gezien sinds de dieptepunten van 23 maart voor de S&P 500 ( SPY ).

Gezien de economische fundamenten van het tijdperk van de Grote Depressie, is het waarschijnlijk dat de enorme monetaire expansie doorzet.

Hoewel het sinds de piek in 2000 is verslechterd, is het aantal werkende mensen als percentage van de totale Amerikaanse bevolking bijna van de ene op de andere dag volledig ingestort. Midden 2000 droegen 65 op de 100 mensen bij aan de economische taart. Dit aantal is gedaald tot 51.

Dit resulteert in enorme tekorten op lange termijn. Aangezien het politiek onaangenaam is om de rechten te verlagen, is het zeer waarschijnlijk dat de schulduitbreiding – en dus de monetaire expansie – onverminderd doorgaat. Het moet, of het politieke en sociale systeem stort in onder zijn eigen gewicht.

Amerika wil de champagnelevensstijl, maar heeft een bierbudget. De rest moet daarom worden gesubsidieerd met schulden en een heimelijk economisch beleid om de reële opbrengsten te drukken.

Het heeft tot nu toe gewerkt, maar het vertrouwen in het centrale bankwezen wordt steeds moe. Naarmate dit voortduurt, krimpen de alternatieve kosten voor het vasthouden van edelmetalen – goud ( GLD ) en zilver ( SLV ). Dit biedt een bullish langetermijngeval voor beide metalen.

2. Inflatie aan de horizon

Momenteel ervaren we een epische deflatoire druk. De bedrijfsinkomsten zijn ingestort omdat de consumptie is geïmplodeerd. De spaarrente is gestegen en we staan ​​op de rand van een catastrofale deflatie van de schulden. De enige kaart die het huis omhoog houdt, is een massale interventie van de overheid en de Fed. Uiteindelijk laten CPI-cijfers misschien niet de daadwerkelijke deflatie zien. Desalniettemin is de druk enorm.

De wereld bevindt zich in de beginfase van een nieuw experiment om de economie te helpen ondersteunen: helikoptergeld. Er wordt steeds meer gepraat over een ‘basisinkomen’ dat aan alle Amerikaanse burgers wordt verstrekt. Hoewel het gooien van geld naar de algemene bevolking op dit moment politiek en economisch wenselijk kan zijn, zijn de gevolgen op lange termijn zeer uitdagend.

Gezien de slechte geschiedenis van de omkeerstimulus, kan redelijkerwijs worden aangenomen dat elke vorm van helikoptergeld nooit zal eindigen. Welke verkozen ambtenaar zal het stemgerechtigde publiek vertellen dat hij hun maandelijkse toelage weghaalt? Dat klinkt niet als een toegangskaartje voor het Witte Huis.

Dit betekent dat, zodra de huidige deflatoire druk is geëindigd, de afhankelijkheid van overheidsuitgaven mogelijk niet meer bestaat. Gratis geld rechtstreeks in handen van Amerikanen kan de inflatie veroorzaken die centrale banken nooit zouden kunnen, omdat de tussenpersoon (dwz het banksysteem) wordt verwijderd. Helikoptergeld is een directe infusie van geld in de economie. Dit heeft inflatoire gevolgen, wat gunstig is voor reële activa zoals zilver.

Helikoptergeld is niet de enige potentiële inflatoire kracht waarmee Amerika wordt geconfronteerd. Voorafgaand aan de COVID-19-coronavirusramp zaten Amerika en China midden in een handelsoorlog.

Simpel gezegd, de ene grootmacht probeerde de opkomst van een andere te voorkomen. Of je het nu leuk vindt of niet, het leven is een competitie om middelen. Daarom is het een wedstrijd om macht en controle. Ondanks dat China effectief is gemaakt tot wat het nu is, probeert het huidige Amerikaanse beleid die groei in te dammen. Het coronavirus versterkte dat beleid, omdat het de risico’s onderstreepte van het vertrouwen op China in de toeleveringsketen.

Het zal niet van de ene op de andere dag zijn, maar de wereld begint een trend om te keren die decennia geleden is begonnen. Eerder hebben Amerikaanse bedrijven de productie uitbesteed en uitbesteed aan China omdat het veel goedkoper was. De ‘Walmartization’ van het Amerikaanse bedrijfsleven betekende dat Amerikaanse consumenten goedkope kleding, tv’s en andere spullen kregen als gevolg van laagbetaalde Chinese arbeidskrachten.

Hoewel we misschien nooit zullen overgaan naar puur insulaire, in Amerika vooropgestelde productieketens, zal de-globalisering een trend op lange termijn worden. Dit betekent een terugkeer naar duurdere Amerikaanse productie en hogere prijzen voor consumptiegoederen. Met andere woorden: inflatie.

3. De verhouding tussen goud en zilver

Tussen 1687 en 2019 varieerde de goud-zilververhouding van 14,14 tot 99,76 (zie onderstaande grafiek). Over deze periode was de gemiddelde verhouding tussen goud en zilver 28,19.

Op 15 mei 2020 (niet weergegeven in onderstaande grafiek) was de goud-zilververhouding 102,84!

Bron: DumbWealth.com, Measuring Worth

Hoewel het onmogelijk is om te zeggen dat elke verhouding ‘correct’ is, dient de geschiedenis wel als richtlijn voor wat normaal is. Op basis van het eenvoudige historische gemiddelde zou de prijs van zilver ongeveer $ 62 per ounce moeten zijn.

Een ander referentiepunt voor het bepalen van de relatieve waarde van iets is hoeveel het bestaat.

Voor elke kilo aardkorst is er 0,075 mg zilver en 0,004 mg goud (Overvloed van elementen in de aardkorst en in de zee, CRC Handbook of Chemistry and Physics, 97e editie (2016-2017), p. 14- 17). Dit betekent dat er 18,75 keer meer zilver op de planeet is dan goud.

Hoewel dit cijfer geen rekening houdt met mijnbouwkosten, vraag of gebruik, is de verhouding opmerkelijk vergelijkbaar met de langetermijngemiddelde goud-zilververhouding, die beide enorm verschillen van de huidige verhouding. Richtinggevend geeft dit een bullish impuls aan zilver ten opzichte van goud.

Laatste gedachten

Terwijl goud meer een puur spel is van wantrouwen in het centrale bankwezen, is zilver zijn onderschatte, onstuimige neef. Het waarderen van edelmetalen is meer een kunst dan wetenschap. Men moet vertrouwen op een verscheidenheid aan indicatoren en relaties om een ​​idee te krijgen waar het metaal naartoe gaat.

Met een enorme monetaire expansie, inflatiepotentieel en de historische relatie van zilver met goud, kan de opwaartse kracht van zilver fantastisch zijn en het overwegen waard.

Gezien de recente underperformance ten opzichte van goud, zou het nu zilver kunnen worden. Naast het kopen van echt edelmetaal, is zilver toegankelijk met verschillende instrumenten:

  • iShares Silver Trust (NYSEARCA: SLV ) Huidige prijs: $15,79
  • Aberdeen Standard Physical Silver Shares ETF (NYSEARCA: SIVR ): Huidige prijs: $16,40
  • Global X Silver Miners ETF (NYSEARCA: SIL ):  Huidige prijs: $ 35,98

Bron: Seekingalpha.com

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.