Japan is the place to be!

Het Japanse bedrijfsleven kan wel eens de grote winnaar van de pandemie worden. De beursgenoteerde bedrijven zitten op een stapel liquiditeiten ter waarde van $ 6,5 biljoen. De rest van de wereld komt daar niet eens in de buurt! Vooral westerse beleggers eisten voor de crisis op hoge toon, dat die berg aan hen uitgekeerd zou worden!

Die ongelooflijke berg geld stelt Japanse bedrijven nu in staat om al hun stakeholders keurig op maat te blijven bedienen. Dat betekent bijvoorbeeld dat Japanse bedrijven hun dividend niet hoeven op te schorten in deze moeilijke tijden. Dat betekent ook dat het binnenlands proces van M&A gewoon door kan gaan. Het Japanse bedrijfsleven is nog steeds hopeloos gefragmenteerd. Japan BV zal dus sterker uit de crisis komen.

De financiële kracht stelt het Japanse bedrijfsleven in staat om in deze crisistijden over de grens te gaan winkelen om zo hun internationale marktpositie te verbeteren en te versterken. Zuinigheid bouwt huizen als kastelen, zo luidt het gezegde. We gaan het waarschijnlijk meemaken voor Japan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.