Willem Middelkoop: goud en zilver hebben gebodemd

Er is sprake van een bodem in Goud en Zilver.  De goudprijs kan naar $1500 per ounce en de zilverprijs naar $30. Vooral fysiek zilver is ongelooflijk interessant. Goud -en zilvermijnen zijn nog steeds kansrijk.Vooral de grotere bedrijven zoals Royal Gold en Silver Wheaton noteren al fors boven hun bodemniveaus’s.  De olieprijs is aanbeland rond een bodemniveau.  De daling is zeer kunstmatig en biedt grote kansen voor beleggers. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor 2015.

Traditioneel houden wij elk jaar een interview met Willem Middelkoop, auteur, ondernemer en voormalig beurscommentator op RTL Z over de vooruitzichten voor het komende jaar. Ook blikken wij terug naar zijn voorspellingen voor het jaar ervoor.

Vorig jaar hadden we een lang gesprek over onder andere “The Big Reset”. In zijn boek rept hij over een historische cyclus. Bij een gouden standaard worden de overheden gedisciplineerd in hun uitgaven en wanneer ze dat loslaten loopt dat op een gegeven moment uit de hand en komt er uiteindelijk weer een nieuw systeem. Dat nieuwe systeem is dan altijd weer op een of andere manier aan goud gekoppeld. De ontwikkelingen van vorig jaar bevestigen volgens hem deze theorie.

Wij praten ook over de vliegramp met de MH17. “Het heeft er alle schijn van dat de MH17-vliegtuigramp ook een “False flag operatie” (red. militaire operatie onder de vlag van iemand anders) is geweest.”, aldus Willem Middelkoop.

Volgens hem stappen de Grieken niet uit de eurozone maar gaat ons weer geld kosten.

Dit jaar bieden we op verzoek van een lezer het gesprek in audiovorm aan.

Voor het interview: KLIK HIER

9 gedachten over “Willem Middelkoop: goud en zilver hebben gebodemd”

 1. Inderdaad, richting $1500, een correctie opwaarts binnen de grotere trend, en die is naar beneden gericht.
  Had Middelkoop niet een hoger koersdoel dan deze $1500 voor de toekomst?, daar is niets meer van terug te lezen dan…

 2. Wie stopt deze charlatan nu eens? Altijd maar praten in zijn eigen straatje. Hoeveel verlies hebben zijn klanten in het CD Fund wel niet? Geen aandacht meer geven!

 3. De toekomst voorspellen kan niemand, ook niet Middelkoop. Bij veel bedrijven heb ik goud, zilver en ook platina gekocht. Dit moet je ook doen met je eigen gevoel en informatie en niet van een persoon uitgaan als Middelkoop. Fysiek edelmetalen is geld en geld is macht!

 4. Gaat de goudprijs verder stijgen als de centrale europese bank 500 miljard euro in de markt gaat pompen. Lopen ons spaargeld en pensioenfonds geen gevaar. Ik heb veel liever dat ze al dit gekke gedoe niet uit gaan halen. Goudprijs omhoog hoeft van mij ook niet.

  De val van de dollar komt niet uit, die wordt steeds sterker. Niemand heeft een vooruitziende blik.

 5. Het blijft onmogelijk om in de toekomst te kijken, ofschoon de lange termijn trend wel degelijk is te voorspellen.
  De trend die Willem voorziet lijkt mij zeer realistisch. Het is zo goed als zeker dat de “Westerse Wereld” zijn beste jaren heeft gehad. Het is ook zo goed als zeker dat de BRIC, maar dan met namen China ons voorbij zullen vliegen. De redenen hiervan zullen niet onbekend klinken.
  Het is al decennia aan de gaan, het verhuizen van productiebedijven naar China. Kortom de “Westerse maatschappij” heeft zijn productiecapaciteit verloren, de eerste tekenen van verzwakking.
  In ruil voor dit verlies zijn meer ambtenaren in het leven geroepen en is het aantal mensen met een uitkering enorm gestegen. Helaas leveren ambtenaren geen bijdragen aan onze welvaart, maar zijn slechts een kostenpost. Door het oplopen van die kosten zijn steeds hogere belastingen nodig en loopt ook de staatsschuld steeds verder op. Gevolg hiervan is dat het rendement van de “westerse landen” steeds verder afneemt. Daar komen de demografische problemen nog bovenop, zoals vergrijzing, de toestroom van gelukzoekers etc. Ofwel nog veel meer kosten voor de groeiende overheden. Als mooi voorbeeld Griekenland met 50% ambtenaren, maar Nederland kan er ook wat van!

  Kijk en deze problemen zijn niet in de BRIC te vinden. De productiebedrijven vliegen als paddestoelen uit de grond. Er is voor iedereen werk en diegenen die niet werken hebben pech, geen uitkering en dus ook geen gelukzoekers.
  De demografische kaart bepaald uiteindelijk de toekomst en alle kaarten zijn in Chinezen handen.
  Het is misschien triest en jammer, maar het arrogante Westen kan alleen nog maar verliezen.

  Vervelend is dat politici dit niet aan de burgers durven te zeggen uit angst om niet meer herkozen te worden. Wat nu duidelijk zichtbaar is in de media, een beeld van zogenaamd herstel schetsen, wat natuurlijk de grootste onzin uit de geschiedenis is. Raar dat journalisten ook niet de juiste vragen meer stellen? Misschien wil niemand de waarheid meer zien uit angst voor wat er gaat komen.

  Amerika spant de kroon als het om verdraaien (zeg maar leugens) van cijfers gaat. Neem de officiele werkloosheid in Amerika, die staat op 5,6% !!!, tja hoe komt het dan dat 94 miljoen Amerikanen geen baan hebben? Dat is nog nooit eerder in Amerika zo veel geweest.

  Manipuleren en verdraaien daar zijn de Westerse maatschappijen mee bezig. Niet met produceren, dat laten we aan China over.

  De trend is zeker…….China is de nieuwe wereldmacht in spee. Dat betekend dat de “westerse wereld” zal moeten inleveren, dus de valuta’s van het Westen zullen hun waarden gaan verliezen, dat is zeker. De winnaar zal de Chinezen burger worden, die eindelijk in koopkracht wordt beloond voor zijn inzet en harde werk (vaak 60 uur per week!!!)

  De uitkomst is dus zeker, de Chinezen burgers gaan vooruit en wij (westese burgers) zullen achteruit gaan. Dat is de trend en dat is onomkeerbaar.

  Het worden roerige jaren met veel onzekerheden en in een onzekere periode met een leugenachtige politiek is edelmetaal geen slecht idee, denk daar maar over……aha U vertrouwt natuurlijk blind op Rutte.

 6. De rollen zijn nu echt omgedraaid, Middelkoop liet zich altijd verleiden tot lang oeverloos gelul in artikelen en nu zijn het de reacties die hieraan voldoen.. Een ‘bodem’ in goud is zijn schrijven, daar kan toch gewoon op gereageerd worden,in plaats van een soortgelijk oeverloos gelul. Deze man schrijft gewoon over de stand van goud momenteel.
  $1500, is waar dit stopt, correctie binnen de grote trend. Zo simpel kan het zijn.

 7. Goud

  Als een belegger de visie van derden in twijfel trekt – ook al heeft een kenner van de materie nog zoveel specialistische kennis in huis – en bedoelde belegger zelf geen expliciete mening heeft over de toekomstige koersontwikkeling van goud, dan rest er nog maar één mogelijkheid om van een wel- of niet blinkende toekomst voor deze grondstof te profiteren. Verdiep je in de grafiek en houd op met somberen.

  TA herbergt de fantastische eigenschap in zich om niet alleen de ontwikkelingen in het verleden te verdisconteren in haar grafieken, maar ook aan ontwikkelingen in de nabije toekomst wordt niet voorbij gegaan. Meestal herken je aan het patroon van een grafiek precies op tijd, of er iets fundamenteels staat te gebeuren. Heel wat omstandigheden dragen hieraan bij, waarbij ik er slechts één hoef te noemen om deze stelling te verduidelijken : “VOORKENNIS”.

  Zit je echter als belegger met het probleem dat je niets wenst aan te nemen van een specialist, omdat hij een keertje zijn nek zover boven het maaiveld uitstak, dat deze niet te missen was voor ongefundeerde kritiek en blijk je bovendien ook nog niets te hebben met TA, dan sta je hopeloos eenzaam in een onherbergzaam (beleggings)landschap en is de horizon in geen velden of wegen te bekennen.

  Negativisme is het gezwel dat positivisme verkankert

  Happytrader

 8. Het is leuk verwoord allemaal, happytrader.

  De ‘specialist’ gaat uit van hogere prijs van goud voor de toekomst,en dat al tijden.. Ik niet. Dat kun je somberen noemen ja wanneer uitgegaan wordt van hogere prijs, alleen die kant zal het zo bestempelen..

  Gewoon simpel een vorm van TA.. toepassen en het is duidelijk. Niets, ‘negativisme’ aan..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.