Willem Middelkoop: fantastisch instapmoment olie

De huidige daling van de olieprijs biedt een fantastisch instapmoment. Als je over twee of drie jaar terugkijkt dan sla je jezelf voor het hoofd dat je niet meer stuks hebt gekocht. De prijs van het zwarte goud kan in de loop van het jaar weer herstellen naar $50 (nu $35). Ook andere grondstoffen zullen in 2016 eindelijk uitbodemen en opveren. Een zilverprijs van $20 (nu $14) is dit jaar mogelijk, Dat zijn onder andere de verwachtingen van Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund, schrijver en spreker, voor 2016.

Het hele interview kunt u beluisteren: KLIK HIER.  Hieronder volgen enkele punten.

Olie heeft bodem in zicht!

De huidige daling van de olieprijs noemt hij overtrokken. Volgens Middelkoop wordt een spel door de Verenigde Staten gespeeld om Rusland op de knieën te krijgen. Olie is namelijk een belangrijk exportproduct voor Poetin. Ook Saoedi-Arabië heeft belang bij een lage olieprijs om de ontwikkeling van schaliegas een halt toe te roepen. De kostprijs van olie ligt gemiddeld rond de 45-50 Dollar en het zou hem niet verbazen als de olieprijs binnenkort weer de weg omhoog vindt.

Goud en Zilver in een lange bullmarkt

Natuurlijk komen goud en zilver ook ter sprake. Willem vertelt ons dat goud en zilver nog steeds in een uptrend zitten sinds 2000. Fundamentele redenen zijn leidend voor Willem ondanks het uitstel van een herstel. Goud en zilver zijn de afgelopen vier jaar flink gedaald en momenteel laaggeprijsd voor kopers. Specialiseer jezelf en wees selectief voordat je aankopen doet of stap bijvoorbeeld in een gespecialiseerd beleggingsfonds. Een producent Lake Shore Gold is zeer winstgevend bij het huidige prijsniveau, maar ook Centamin die goud uit de grond haalt in Egypte. Silver Wheaton wat eigenlijk een soort beleggingsfonds is voor zilver is ook nog steeds winstgevend met de huidige prijzen.

China wordt steeds belangrijker

De eerste voorspellingen uit zijn boek ‘The Big Reset’ zijn inmiddels uitgekomen. De Chinese valuta Renminbi is opgenomen als vijfde munt in de SDR/valutamand bij het IMF. Dit is positief nieuws voor China, die daar al lang op aandringt. Maar tegelijkertijd heeft China ook last van problemen zo is er de afgelopen tijd veel onrust op de financiele markten. Ook de economische groei valt flink tegen en is er sprake van kapitaalvlucht. Tevens vindt Willem dat de huidige president van China en voorzitter van de huidige Communistische Partij van China Xi Jinping zich weet te ontpoppen als een krachtige leider.

Zit Willem er niet gewoon naast?

Willem gaf 10 jaar terug al aan dat het systeem kapot was en dat is sindsdien niet verbeterd. Hij verkondigt dit al 10 jaar maar het systeem functioneert nog steeds, zit Willem er dan niet gewoon naast? Hij zegt in dit interview dat zelfs volgens prof. Arnoud Boot dit systeem de facto failliet is en we nu een vorm van staatskapitalisme hebben.

Daarnaast vragen wij over zijn Commodity Discovery Fund. De waarde van deze belegging is sinds de oprichting in 2008 bijna gehalveerd. Hij geeft aan dat er ondanks dit verlies ook het afgelopen jaar nog steeds een netto instroom in het fonds was en hij het beleid niet bijstuurt. “Het is een kwestie van tijd voordat beleggers de ogen zullen openen, en meer waarde toe zullen kennen aan zogenaamde ‘hard assets’”. Het Commodity Discovery Fund belegt voor de lange termijn. Hij ziet de huidige situatie in de grondstoffensector als een “midcycle correction in een lange bullmarkt vanaf 2000.”

Valt de Europese Unie uit elkaar?

Er zal in ieder geval op termijn iets moeten gaan veranderen zegt Willem. Hij zal zelfs niet verbaasd zijn als de Europese Unie uiteindelijk uitelkaar zal vallen, omdat het een gedrocht is. Maar volgens hem duren dit soort ontwikkelingen altijd veel langer dan men van tevoren denkt. De politiek heeft veel in het Europroject geïnvesteerd en zal heel veel moeite doen om het onvermijdelijke te voorkomen. Hij is niet zo bang dat de euro veel verder weg zal zakken.

Wantrouw de overheid

Willem geeft ook nog een korte uitleg over zijn lezingenserie onder de titel Patronen van Bedrog. Tijdens deze presentaties legt hij uit dat in de huidige wereld van spindoktors en voorlichters de Main Stream Media (MSM) voornamelijk gevuld zijn met ‘nieuws’ dat op een of andere manier is ‘voorgekookt’ of ‘gespind’.

Als voorbeelden noemt hij de aanslagen op 9-11. Inmiddels zijn er zoveel aanwijzingen dat het officiële verhaal niet klopt. De instorting van de 3e toren WTC7 zou een “controlled demoliton” zijn geweest. De explosieven waren dus al in het gebouw geplaatst waarmee de aanslagen al van tevoren bekend waren. Een ander voorbeeld is de desinformatie rond vliegramp MH17. Er zijn heel veel krachten aan het werk om de media te beïnvloeden.

As burger moet je heel erg op je hoede zijn van wat de overheid je vertelt en hen niet vertrouwen. “Dat zou ik niet doen. Macht corrumpeert.”

In het eerste Financiële Reset Congres gaat Willem uitgebreid in op de actuele internationale ontwikkelingen en de kans op een nieuw financieel systeem.

6 gedachten over “Willem Middelkoop: fantastisch instapmoment olie”

 1. Denk niet dat die Middelkoop ooit nog eens rijk gaat worden, met z’n ‘goud’.., en z’n ‘olie’. Tenzij ie contra gaat natuurlijk..

  Boor ook nog eens een andere niche aan Willem, bitcoins, als al het andere verloren gaat zal dat nog wel eens kunnen gaan opleven!, zou zomaar kunnen natuurlijk.

 2. Ik denk dat nu een mooi instapmoment is in olie. Dieptepunt is gezien en een krachtige stijging van de olieprijs (10%) in een dag bevestigd dit. Overweeg toch weer om een deel teruggedraaide aandelen terug te kopen. Het was een meesterzet van Draghi om het opkoopprogramma juist nu te verhogen. Ik denk dat de bearmarktet hierdoor geweken is en dat we weer naar het oude niveau terugkunnen. Middelkoop was wat te vroeg voor zijn instapmoment, maar nu lijkt deze toch gekomen te zijn.

 3. Je ‘denkt’ teveel Hans.. Technisch gezien is dat nooit de beste oplossing, als je gevoel zegt dat een correctie… gelijk al de start is van de trend omhoog.De correctie zal leiden tot een bepaald niveau waarna gewoon de trend weer ingezet wordt, en die is naar beneden…

  Vind je nu zelf ook niet dat er al aardig wat geld bij je door het putje is gegaan?, alleen maar door je eigen ‘gevoel’ gevolgd te hebben….

  Maargoed, succes!

 4. Inderdaad, dat is gestegen, had geprofiteerd van kunnen worden. Op de april future staat het volgende doel al klaar, 1230… En zo kun je van dal naar berg gaan, en omgekeerd natuurlijk,zeg maar.

 5. Willem die prijsde Silver Wheaton Corp. aan in en discussie programma met andere specialisten, heb ze gekocht ,en sta op 80 % winst, dus zo slecht doet hij het niet, en met Goud en Olie niet anders ,sta ik ook geweldig in de plus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.