Goudprijs breekt uit, 200 euro potentieel

De goudmarkt is in beweging en beleggers zitten op het puntje van hun stoel. De goudprijs heeft een belangrijk record doorbroken en toont een potentieel voor een stijging van 200 euro.

Analyse van de Goudprijs

Een paar dagen geleden hebben de analisten van HSBC de goudprijs in EUR geanalyseerd. Ze hebben een handelsbereik opgemerkt dat sinds januari bestaat, met ongeveer 1.700 EUR aan de onderkant en bijna 1.900 EUR aan de bovenkant.

Recordhoogte

Bron: HSBC

Aan het einde van de vorige week bereikte het edelmetaal niet alleen een uitbraak uit dit consolidatiepatroon met 1.902 EUR, maar overtrof het ook het oude record van maart 2022 bij 1.897 EUR.

Potentieel voor Groei

Dit technische hoogtepunt opent theoretisch een potentieel voor bijna 200 EUR extra. De vooruitgang in “onbekend gebied” wordt ook vergezeld door positieve indicatoren (bijv. MACD, Aroon), dus het licht staat op groen voor de goudprijs in euro’s.

Toekomstige Vooruitzichten

Om de beschreven uitbraak niet in gevaar te brengen, moet in de toekomst het laagste punt van de vorige week bij 1.849 EUR niet meer worden onderschreden.

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Speciale Aanbieding!

Tot en met 6 november bieden wij onze lezers een GRATIS gram goud aan iedereen die een account aanmaakt en minimaal €100 investeert. Mis deze gouden kans niet!

Duik vandaag nog in de wereld van goud met GoldRepublic en laat uw beleggingsportfolio schitteren! Klik hier om uw account te openen.

Conclusie

De meest interessante vraag op dit moment is echter of de besproken steile voorzet voor EUR-investeerders tegelijkertijd een aanwijzing is voor een nieuw historisch record boven 2.070/2.072 USD.

Uitleg van technische termen:

 • Handelsbereik (Tradingrange): Dit is het verschil tussen de hoogste en laagste prijs van een effect gedurende een bepaalde periode.
 • Consolidatiepatroon: Dit is een periode waarin de prijs van een effect zijwaarts beweegt tussen twee parallelle horizontale lijnen.
 • MACD: Dit staat voor Moving Average Convergence Divergence, een trendvolgende momentumindicator die twee voortschrijdende gemiddelden van de prijs van een effect laat zien.
 • Aroon: Dit is een technische indicator die wordt gebruikt om te bepalen of een effect in een trend zit en hoe sterk die trend is.
 • Uitbraak: Dit verwijst naar wanneer de prijs van een effect boven weerstand of onder steun beweegt.

1 gedachte over “Goudprijs breekt uit, 200 euro potentieel”

 1. Geachte team,
  Met grote interesse en tevredenheid heb ik uw bijdrage gelezen. Ikzelf ben een ‘goldbeliever’ sedert 10 jaar en ik
  hoop dat nu eindelijk die ‘magische’ grens en weerstand 2000 US-dollar overschreden wordt.
  Wat zijn jullie indicatoren waarop jullie zich baseren ? wat zijn de tendensen ?
  Moet ik binnenkort mijn goudmunten verkopen of beter houden ?
  Met grote belangstelling kijk ik uit naar jullie deskundig advies,
  Christian D’Hooghe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.