S&P 500 op kritieke steun

De S&P 500 staat op een cruciaal punt. De index heeft een kritiek steunniveau bereikt dat de toekomstige richting van de markt zou kunnen bepalen. Beleggers houden hun adem in, terwijl ze wachten op signalen die kunnen wijzen op een mogelijke trendomkering of voortzetting. Lees verder om te ontdekken wat dit betekent voor uw beleggingsstrategieën.

De Belangrijkheid van de S&P 500

Regelmatige lezers weten dat we de langetermijnkoers van de S&P 500 als een van de absolute sleutelgrafieken beschouwen. De recente koersverliezen en het naderende einde van de maand leveren extra argumenten op om de maandgrafiek van de Amerikaanse standaardwaarden nader te bekijken.

Analyse van de Huidige Situatie

Het langetermijngemiddelde van de laatste 38 maanden (momenteel op 4.125 punten) vormt samen met de basale opwaartse trend sinds 2011 (momenteel op 4.111 punten) een massieve steunzone (zie grafiek). Zelfs tijdens de koersturbulenties van het afgelopen jaar heeft deze vesting zich meerdere keren bewezen als een solide stop.

Potentiële Risico’s

Een duurzame breuk van dit terugtrekkingsgebied zou nu bijzonder ernstig zijn. Interessant in deze context is dat de trendvolgende MACD dreigt zijn koopsignaal van de hoogzomer te negeren. In een strategische context zou dit een extra belastende factor zijn.

Conclusie

Er staat dus veel op het spel, vandaar het motto “maken of breken”. Om de grootste druk van de S&P 500® te halen, is het echter noodzakelijk om het hoogtepunt van augustus bij 4.325 punten te heroveren. Beleggers moeten deze situatie nauwlettend in de gaten houden, aangezien veranderingen in deze index grote gevolgen kunnen hebben voor hun beleggingsstrategieën.

Uitleg technische termen:

  • S&P 500: Dit is een aandelenindex die bestaat uit 500 grote bedrijven genoteerd aan Amerikaanse beurzen.
  • Steunzone: Dit is een prijsniveau waarvan wordt verwacht dat het de daling van de koers zal stoppen omdat er meer kopers zijn dan verkopers.
  • MACD (Moving Average Convergence Divergence): Dit is een trendvolgende momentumindicator die laat zien hoe twee voortschrijdende gemiddelden convergeren en divergeren.
  • Koopsignaal: Dit is een indicatie, gebaseerd op technische analyse of nieuws, dat het kopen van een bepaald beveiliging gerechtvaardigd is.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Meer informatie of Aanmelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.