Waarom goud op het punt staat te exploderen

Hoe kun je profiteren van de goudprijs die op het punt staat te exploderen?

Goud is een van de meest gewilde metalen ter wereld. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als een symbool van rijkdom, macht en schoonheid. Maar wat is de toekomst van goud in een tijdperk van economische onzekerheid, geopolitieke spanningen en technologische veranderingen? In dit artikel zullen we u laten zien hoe de goudprijs zich technisch ontwikkelt en waarom een uitbraak uit een schuifzone de weg kan vrijmaken voor een historische koersstijging.

De technische analyse van de goudprijs

We analyseren regelmatig de ontwikkeling van de goudprijs op deze plaats. Onlangs heeft goud een opmerkelijke rally op de beursvloer laten zien. Ook in EUR-termen – dus hoe de waardeontwikkeling van de goudprijs eruitziet voor een Europese belegger – was er onlangs een merkbare koersstijging.

Technisch gezien gaat deze gepaard met een terugkeer van de 38-wekenlijn (momenteel op 1.792 EUR). Wat echter nog ontbreekt, is een uitbraak uit de schuifzone die sinds januari bestaat tussen ongeveer 1.700 EUR aan de onderkant en bijna 1.900 EUR aan de bovenkant. Juist het bovenste signaalniveau komt heel goed overeen met het historische recordniveau van maart 2022 op 1.897 EUR (zie grafiek).

Met andere woorden: een doorbraak naar “ongekend gebied” zou tegelijkertijd de genoemde schuifzone naar het noorden oplossen en daarmee een rekenkundig vervolgpotentieel van bijna 200 EUR activeren.

Aan de indicatorzijde zijn MACD en Aroon weer “long” gepositioneerd, d.w.z. dat de twee trendvolgers ondersteuning geven voor een “uitbraak aan de bovenkant”. Om dit scenario niet uit het oog te verliezen, is het echter belangrijk om in de toekomst de bovengenoemde voortschrijdende lijn niet meer te onderschrijden.

De uitleg van technische termen

Hier zijn enkele uitleg van technische termen die in de tekst worden gebruikt:

  • Een rally is een periode van aanhoudende stijging van de prijs of waarde van een activum, zoals goud.
  • Een schuifzone is een gebied waarin de prijs van een activum heen en weer beweegt tussen twee horizontale niveaus, die respectievelijk steun en weerstand worden genoemd.
  • Een uitbraak is een situatie waarin de prijs van een activum boven of onder een schuifzone of een ander technisch niveau beweegt, wat vaak wijst op een verandering in het marktsentiment of een versnelling van de trend.
  • De 38-wekenlijn is een voortschrijdend gemiddelde dat het gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen 38 weken weergeeft. Het wordt vaak gebruikt als een indicator voor de langetermijntrend van een activum.
  • De MACD (Moving Average Convergence Divergence) is een indicator die het verschil meet tussen twee voortschrijdende gemiddelden van verschillende lengtes, meestal 12 en 26 perioden. Het wordt gebruikt om zowel de richting als de sterkte van de trend te bepalen.
  • De Aroon is een indicator die meet hoe lang geleden het hoogste en het laagste punt in een bepaalde periode zijn bereikt, meestal 25 perioden. Het wordt gebruikt om zowel het begin als het einde van een trend te identificeren.
  • Een long positie is een situatie waarin men profiteert van een stijging van de prijs of waarde van een activum.

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Zoals u kunt zien, is de goudprijs afhankelijk van veel factoren, die zowel technisch als fundamenteel zijn. Dit maakt de goudmarkt complex en volatiel, maar ook spannend en potentieel winstgevend. Er zijn verschillende manieren om te profiteren van de goudprijs, afhankelijk van uw risicoprofiel, uw beleggingsdoelstellingen en uw beschikbare middelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren om in goud te investeren:

  • Fysiek goud: U kunt fysiek goud kopen bij een erkende handelaar of een online platform, zoals GoldRepublic of BullionVault.

T/m 6 november mogen wij onze lezers een gratis gram goud weggeven aan een ieder die een account aanmaakt via onze link EN minimaal €100 investeert.

Conclusie

Goud is een fascinerend en waardevol metaal dat al eeuwenlang de mensheid boeit. In dit artikel hebben we u laten zien hoe de goudprijs zich technisch ontwikkelt en waarom een uitbraak uit een schuifzone de weg kan vrijmaken voor een historische koersstijging. We hebben ook ingegaan op de factoren die de goudprijs beïnvloeden en hoe u kunt profiteren van deze unieke kans om in goud te investeren. We hopen dat u dit artikel nuttig en informatief vond. Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u ze gerust stellen. Bedankt voor het lezen! 😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.