DAX op kruispunt: Koersgap bepaalt toekomst

Cruciale momenten en marktanalyse onthuld

In een wereld waar financiële markten sneller bewegen dan ooit, staat de DAX®, de toonaangevende Duitse aandelenindex, op een cruciaal kruispunt. De koersgap, een technisch fenomeen dat wijst op een mogelijke ommekeer in de markttrend, speelt een beslissende rol. Zal de DAX® deze hindernis overwinnen of zal het falen leiden tot verdere onzekerheid? Duik met ons mee in deze diepgaande analyse.

Analyse van de Huidige Markt

De DAX bewoog gisteren niet veel. Zowel in vergelijking met de slotkoers van de vorige dag als met de openingskoers van gisteren, waren er weinig veranderingen in de Duitse standaardwaarden. Dit resulteerde in een kaarspatroon met een kleine body. Dit kaarspatroon toont respect voor de combinatie van dieptepunten van mei en oktober 2021 rond 14.800 punten, evenals het 38,2%-retracement van de totale opwaartse beweging sinds de herfst van vorig jaar (14.747 punten).

De Rol van de Koersgap

Hetzelfde geldt voor de neerwaartse koersgap van afgelopen vrijdag (14.985 tot 14.936 punten). Deze gap speelt een sleutelrol aan de bovenkant: het sluiten van deze koersgap, samen met het heroveren van het dieptepunt van begin oktober (14.948 punten), zou een belangrijk teken van ontspanning geven.

Marktvooruitzichten

Vandaag zal de DAX waarschijnlijk aanzienlijk zwakker beginnen, dus het lijkt erop dat het “signaalgap” voorlopig niet wordt overwonnen. Tot slot nog een blik op de huidige sentimentenquête van de American Association of Individual Investors (AAII). Met 43,2% is het aandeel beren onder de Amerikaanse particuliere beleggers gestegen tot het hoogste niveau sinds begin mei.

Conclusie

De “angst” neemt dus toe, wat suggereert dat er een toenemende onzekerheid is op de markt. Dit kan leiden tot meer volatiliteit op de markt. Hoewel technische analyse nuttige inzichten kan bieden, biedt het geen garantie voor toekomstige marktprestaties. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en indien nodig professioneel advies inwinnen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.