Goud koersdoel: $2.250

Gisteren hebben de analisten van HSBC de goudprijs op maandbasis geanalyseerd, vandaag gaan ze een stap verder door de tijdschaal te verkleinen en het edelmetaal op wekelijkse basis te onderzoeken. En met goede reden, want afgelopen week bereikte de goudprijs met 2.083 USD de hoogste weekafsluiting ooit.

Doorbraak in de Goudmarkt

Wat nog belangrijker is, is de doorbraak van de kortetermijncorrectietrend sinds december en de sprong over de hoogtepunten van 2020, 2022 en 2023 bij 2.070/2.072 USD. Deze uitbraak wordt vergezeld door een nieuw MACD-koopsignaal.

Vooruitzichten voor de Toekomst

Naast de besproken wigvorming werd er ook een klassieke correctievlag gevormd, wat momenteel veel zegt over een duurzame vooruitgang in “onbekend gebied” voorbij het vorige recordhoogtepunt van december bij 2.135 USD. Het rekenkundige koersdoel uit de vlag kan worden geschat op ongeveer 2.250 USD en harmonieert zeer goed met de 138,2% Fibonacci-projectie van de totale neerwaartse impuls van 2011 tot 2015 bij 2.254 USD.

Risico’s en Veiligheidsmaatregelen

Aan de onderkant vormt het huidige jaarlijkse dieptepunt (1.984 USD) in combinatie met de 50-wekenlijn (momenteel bij 1.979 USD) een aanzienlijke steunzone.

Conclusie

De goudmarkt heeft een historische week achter de rug, met een recordhoogte en positieve vooruitzichten voor de toekomst. Beleggers en marktvolgers zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Dit alles wijst op een koersdoel voor goud van $2.250.

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.