DAX: geen harde correctie nodig

Het lijkt erop dat er weinig nieuws te melden is in het westen, althans op het gebied van de Duitse aandelenmarkt. De DAX blijft standvastig in zijn weinig beweeglijke positie. De afstand tussen het hoogste en laagste punt blijft herhaaldelijk op een zeer laag niveau, gisteren zelfs onder de 65 punten. Deze lage volatiliteit heeft echter een positieve kant: de Duitse standaardwaarden blijven in de buurt van het historische hoogtepunt van 17.817 punten.

De aandelenmarkten staan hoog, maar DAX-Easy biedt een slimme oplossing. Met actieve strategie, diversificatie en lage kosten kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Ontdek meer hier.

Geen harde correctie

De lage volatiliteit betekent dat er weinig schommelingen zijn in de koers van de DAX. Dit is goed nieuws voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit. De overbought RSI-waarde (een indicator die de sterkte van een trend meet) en de terugval in de Bollinger Banden (een indicator die de koersbewegingen binnen een bandbreedte weergeeft) wijzen ook niet op een harde correctie.

Divergentie tussen koers en indicatoren

Echter, er zijn wel enkele indicatoren die een divergente ontwikkeling laten zien. Dit betekent dat de recente koershoges niet worden bevestigd door deze indicatoren. Dit kan een signaal zijn dat de koers op korte termijn kan gaan dalen.

Ondersteuningsniveaus

Er zijn verschillende ondersteuningsniveaus die de koers van de DAX kunnen stabiliseren. Deze niveaus liggen rond de 17.400 punten en worden versterkt door een Fibonacci-niveau op 17.410 punten.

Belangrijk opwaarts gat

Een belangrijker steunniveau ligt rond de 17.280/17.158 punten. Dit is het niveau van het laatste opwaartse gat in de koers. Als de koers onder dit niveau zakt, kan dit een verdere daling inluiden.

Conclusie

De DAX beweegt momenteel zijwaarts, wat gunstig is voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit. Echter, er zijn enkele indicatoren die een divergente ontwikkeling laten zien, wat kan wijzen op een naderende daling. De koers van de DAX wordt ondersteund door verschillende niveaus, met het niveau rond 17.280/17.158 punten als het belangrijkst.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.