Is zilver klaar voor een nieuwe stijging?

Onze recente beoordeling van de zilverprijs was “volatiel, maar over het algemeen zijwaarts”. Dit is makkelijker te zien als je per week kijkt in plaats van per dag. De afgelopen jaren is de prijs niet veel veranderd. Dit heeft geleid tot vlakke lijnen die dicht bij elkaar liggen als we kijken naar de gemiddelde prijs van de laatste 50 of 200 weken (nu bij 23,58/23,33 USD).

De perfecte start voor de volgende grote verandering

De zilverprijs is de laatste weken gestegen en nadert nu de gemiddelde prijs. Dit is een belangrijk moment, omdat het kan betekenen dat de zilverprijs op het punt staat een nieuwe trend te beginnen. De kleine schommelingen van de afgelopen weken zijn een goede basis voor deze nieuwe trend.

Het volgende belangrijke doel

Technisch gezien markeren de hoogtepunten van het afgelopen jaar rond de 26 USD het volgende belangrijke doel. Voorbij dit niveau zou de schuifzone van de afgelopen maanden de volgende prijsformatie met een potentieel van nog eens 4 USD naar boven hebben opgelost. Dit zou voldoende zijn om in de toekomst de meerjarige hoogtepunten van 2020/2021 bij 30 USD in het vizier te nemen.

Steun aan de onderkant

De lijn van de gemiddelde prijs over de laatste 200 weken is een goede bescherming aan de onderkant. Als we een stop-loss instellen op dit niveau, dan hebben we tegelijkertijd een goede balans tussen de mogelijke winst en het risico.

Niveau Type
30 USD Weerstand
26 USD Weerstand
23,58 USD Steun
23,33 USD Steun

Conclusie

De zilverprijs is klaar voor een nieuwe stijging. De technische indicatoren zijn positief en er zijn aantrekkelijke koersdoelen in zicht.

Bron HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.