Goudprijs: op het punt van definitieve uitbraak?

Een oud beursspreekwoord luidt: “Lage volatiliteit legt de basis voor de volgende trendimpuls, terwijl hoge volatiliteit vaak het einde van een dynamische trendfase markeert.” Dit gezegde kan relevant zijn voor de huidige goudprijs.

Goud in horizontale bandbreedte

De afgelopen twee maanden bewoog de goudprijs binnen een horizontale bandbreedte, die al sinds december vorig jaar gehandhaafd wordt. Dit resulteert in twee “inside months” op de jaargrafiek. Bovendien bevindt deze bandbreedte zich rond de hoogste niveaus van de afgelopen jaren, namelijk tussen $2.070 en $2.072 USD.

Uitbraak mogelijk met potentiële stijging van $400

Een succesvolle uitbraak boven deze bandbreedte, die mogelijk nu gaande is, zou de basis leggen voor de volgende opwaartse trend. Dit is des te meer waarschijnlijk vanuit charttechnisch perspectief, aangezien de bandbreedte van de afgelopen vier jaar (tussen $1.700 USD en $2.100 USD) dan zou worden doorbroken (zie grafiek).

Point & Figure-chart geeft koopsignaal

Een recent koopsignaal in de Point & Figure-chart ondersteunt de theorie van een naderende uitbraak. Dit signaal suggereert een potentiële stijging van $400 USD.

Stop-loss niveau bij $1.984 USD

Het laagste punt van dit jaar tot nu toe, $1.984 USD, fungeert als een logisch stop-loss niveau. Een daling onder dit niveau zou de kans op een uitbraak verkleinen.

Conclusie

De goudprijs bevindt zich in een interessante positie. De lage volatiliteit, de horizontale bandbreedte en het recente koopsignaal wijzen op een potentiële uitbraak naar boven. Beleggers die in goud willen beleggen, kunnen overwegen om een positie te openen met een stop-loss order net onder $1.984 USD.

Bron: HSBC

Hoe u kunt profiteren van de goudprijs

Ontdek de glans van goud in een wereld vol mogelijkheden. De goudprijs, een samenspel van technische en fundamentele factoren, biedt een spannend en potentieel winstgevend landschap.

Of u nu een risicomijdende spaarder bent of een avontuurlijke belegger, er zijn talloze manieren om te profiteren van de goudprijs. Een van de meest populaire manieren is door te investeren in fysiek goud via een betrouwbaar online platform zoals GoldRepublic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.