S&P 500 : winst februari voorspelt goed jaar?

Het jaar is goed begonnen voor de S&P 500, met een stijging van meer dan 7% tot nu toe. Echter, laten we eens dieper kijken naar de prestaties tot eind februari en wat dit kan betekenen voor de rest van het jaar.

Historische Gegevens

Op basis van gegevens sinds 1945 hebben we de prestaties van de Amerikaanse standaardwaarden onderzocht. In bijna 59% van de jaren had de aandelenmarkt een succesvolle start van het nieuwe jaar. Het gemiddelde rendement van maart tot eind december bedroeg 7,98%. Als de S&P 500 in januari/februari winst boekte, steeg het gemiddelde rendement voor de rest van het jaar zelfs tot 11,64%.

Kansen op Verdere Stijging

Een positieve start in het jaar vertaalt zich vaak naar verdere stijgingen in bijna 85% van de gevallen tot het einde van het jaar. Dit bevestigt het idee dat “sterkte verdere sterkte” aantrekt, volgens de technische analyse. Het behalen van winst tot eind februari wordt dus als goed nieuws beschouwd.

Overwegingen voor Beleggers

Voor beleggers die hun portefeuille willen beschermen, kunnen ze afhankelijk van hun risicobereidheid kiezen om het recente opwaartse koersgat (5.039/4.983 punten) of het oude recordhoogtepunt op 4.819 punten als bescherming te gebruiken. Dit helpt het kernprincipe van veel momentumstrategieën te behouden.

Conclusie

De winst van de S&P 500 in februari is een goed teken voor de rest van het jaar. Historisch gezien is de kans groot dat de index verder stijgt als hij in januari en februari is gestegen. Beleggers kunnen hun beleggingen beschermen door te stoppen met beleggen als de index daalt onder het niveau van 5.039 punten of 4.819 punten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.