Hoewel Bitcoin momenteel minder dan één procent van de wereldwijde activa bezit, kan dat binnenkort drastisch veranderen. De Bitcoin-investeerder en CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, gelooft zelfs dat de nog steeds zeer controversiële pionier op het gebied van cryptovaluta pensioenen voor miljarden mensen wereldwijd kan verzekeren. In een interview met CNBC zei hij: “We zullen de dag zien waarop zeven tot acht miljard mensen wat” digitaal goud “op hun smartphone hebben. Ze zullen het gebruiken om hun spaar- en pensioenplannen veilig te stellen. ” Hij gelooft dat bitcoin de waarde van 100.000 miljard zal aantikken.
“Bitcoin is dominant”
Hij verwacht dat de eerste miljard mensen al in 2026 cryptocurrencies zullen bezitten. Hij schrijft dat Bitcoin de eerste keuze blijft: “Bitcoin is de dominante digitale valuta.”

Maar de Bitcoin blijft zeer vluchtig. Ondernemer en marktkenner Christopher Obereder gelooft in een correctie van 30 procent, waarna het echter weer zou kunnen stijgen richting $ 100.000 in 2021.
Het hoofd van de Bitcoin Group blijft ook optimistisch: “Cryptocurrencies zijn in de mainstream aangekomen en zijn nu bijna een must bij de toewijzing van portefeuilles. De verschuiving van fiatgeld naar digitale activa is nog maar net begonnen”, zei Marco Bodewein.
Start met automatisch beleggen
De instroom in cryptovaluta-fondsen en -producten heeft al een record van $ 4,2 miljard bereikt voor het eerste kwartaal, als gevolg van de groeiende interesse van institutionele beleggers.
Het coronavirus eist meer en meer slachtoffers. Het dodental stijgt explosief en dat begint Europa te merken.
Hoewel Bitcoin (BTC) bekend staat om wilde prijsschommelingen, moeten beleggers zich niet al te veel zorgen maken over mogelijk slecht nieuws.
Van de dollar zijn we het gewend. In tijden van nood, zoekt de belegger zijn heil bij deze munt. Dat gaat dan bijvoorbeeld ten koste van de euro.