Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Royal Dutch Shell: een opmerkelijk effect

De olieprijzen zijn deze week weer in een zeer robuuste vorm. Dat speelt natuurlijk een grote rol bij Royal Dutch Shell, een van ’s werelds grootste olieproducenten. Het aandeel trekt sterk aan, maar de aandelen worden nog steeds tegen een lage prijs gewaardeerd.

In de loop van de rally in de olieprijzen stegen de winstverwachtingen voor Shell sterk . Volgens Bloomberg was de voorspelling van Shell voor de winst per aandeel aan het begin van het jaar $ 1,28 – ondertussen wordt $ 1,80 verwacht. Een soortgelijk beeld kan worden waargenomen voor 2022, waarvoor analisten nu een enorme winst van $ 15,3 miljard of $ 2,32 per aandeel voorzien.

Dit betekent dat de K / W-ratio voor het huidige jaar slechts een matige 12 is, voor het komende jaar zelfs maar 9. Bovendien ligt de beurswaarde van de energiegigant nog steeds iets onder de boekwaarde.

Shell 25 februari 2021
Shell 25 februari 2021

Der Aktionair ziet nog ruimte voor verbetering in het goedkoop gewaardeerde Shell-aandeel (nu 17,56 euro) en blijft optimistisch over de dividendparel. Beleggers moeten nu de stop loss leggen op 13,60 euro. Onder dit niveau kunnen beleggers dus uitstappen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *