Bitcoin: paniek is pas begonnen

Bitcoin heeft van de ene op de andere dag miljonairs en miljardairs gemaakt, maar is de afgelopen maanden behoorlijk gedaald, wat aanleiding gaf tot een bear-these-overweging. De kans is groot dat dit niet de echte bodem is. Met veel mensen die een onevenredig groot deel van hun bezit in Bitcoin en cryptocurrencies plaatsen, kan dit heel snel lelijk worden.
Daarom verkoopt de rest van zijn Bitcoins en is hij erg bearish geworden op de markt en het ‘alternatieve valutasysteem’.

Bitcoin ( BTC-USD ), de meest populaire cryptovaluta ter wereld, evenals cryptocurrencies in het algemeen, hebben de afgelopen maanden in toenemende mate negatieve berichtgeving gekregen. De cryptovaluta-markt bracht mensen miljoenen en miljarden in waarde nadat het op zijn hoogtepunt een paar kwartalen geleden steeg van een niveau van bijna een cent naar meer dan $ 50.000 per Bitcoin.

Sindsdien vinden er, hoewel sommigen het aanprijzen als een veiligere manier van financiële transacties, een toenemend aantal hacks en beschuldigingen van fraude plaats die over de hele wereld fel in het nieuws komen. Het probleem hiermee is volgens hem tweeledig:

De eerste is dat hoewel degenen die Bitcoin gebruiken, geschat op ongeveer 106 miljoen mensen , de meeste ( 60% ) het systeem vertrouwen, ze slechts minder dan 2% van de wereldbevolking vertegenwoordigen. Slechts 17% van de Bitcoin-gebruikers vertrouwt de wereldregeringen, wat aantoont dat hoewel het door sommigen wordt aangeprezen als een goed alternatief voor wereldwijde valuta’s en dat steeds meer bedrijven u toestaan ​​Bitcoin te gebruiken en in realtime te betalen, het nog steeds niet wordt aangenomen door een aanzienlijke populatie.

Dit betekent dat er nog steeds een probleem is met de hypothetische weg voorwaarts voor Bitcoin of cryptovaluta’s in het algemeen, namelijk grootschalige aanpassing en gebruik, wat misschien de enige manier is om het stabiel genoeg te maken om te worden beschouwd als iets dat in de buurt komt van een bruikbare wereldwijde valuta voor de lange termijn. . Dit betekent, denk ik, dat we de komende jaren volatiliteit in het cryptovaluta-systeem zullen blijven zien, wat nieuwe deelnemers aan het systeem verder zal afschrikken.

De tweede is dat, bovenop het feit dat er geen groeiend gebruikersbestand is, zelfs de huidige gebruikers het systeem van alternatieve valuta niet van harte steunen, waardoor het meer een handelswaar wordt zonder enige steun in de portefeuilles van mensen. Dit betekent dat het een van de eerste dingen zal zijn die worden verkocht als we in enige vorm van recessie terechtkomen.

Met de massale (relatieve) ontslagen in de technologiesectoren, waar een aanzienlijk deel van de Bitcoin-houders vandaan komt, zullen mensen die hebben geïnvesteerd en mogelijk veel geld hebben verdiend, nadenken over en uiteindelijk delen van deze investeringen verkopen aan hun leven financieren terwijl ze op zoek zijn naar werk.

Deze twee factoren betekenen dat er volgens hem niet zoveel bodem is op de cryptocurrency-markt waar mensen zullen kopen, en dat er over een periode van jaren een plafond is waar we een recessie of vertraging zouden verwachten. Maar dat is niet alles.

Het andere kortetermijnprobleem
Er is ook een derde groep houders van Bitcoin (en andere eenheden in NFT-stijl) – jongeren. Dit fenomeen heeft voor sommigen zeker zijn vruchten afgeworpen, maar voor het grootste deel heeft het niet geleid tot enige significante verandering in het leven van deze mensen. Maar vanwege het feit dat een groot deel van deze jonge mensen die al het geld dat ze hebben in deze cryptocurrencies en NFT’s stoppen vanwege influencers die met deze verschillende “investeringen” leuren – ze hebben niet noodzakelijkerwijs een alternatief hiervoor als ze geld nodig hebben.

Voor degenen die wat cryptovaluta zoals Bitcoin in hun portefeuille hebben, die 1% tot 50% van hun bezit kan uitmaken, hebben ze meestal een vaste baan en andere spaargelden en cashflow om eventuele serieuze instromen te verminderen. Maar als Bitcoin en verschillende niet-vervangbare tokens meer krater zijn dan ze al hebben, zullen ze waarschijnlijk in paniek verkopen omdat hun neerwaartse tolerantie veel lager is.

Wat een crash kan betekenen
Als Bitcoin en de meeste cryptovaluta-markten een plafond hebben en dat de uitverkoop die we de afgelopen maanden hebben gezien, veel particuliere beleggers zal afschrikken die grote hoeveelheden Bitcoin en andere cryptovaluta’s hebben, dan zijn we waarschijnlijk pas aan het begin van deze recessie.

Het probleem hier is, gezien het feit dat het systeem van Bitcoin niet wordt ondersteund door iets anders dan het geloof van de ene persoon die van de andere koopt – de bodem hier is hoogstwaarschijnlijk een stuk lager dan wanneer we een bearmarkt betreden op de ‘gewone’ aandelenmarkt . Er zullen holdouts zijn in het cryptocurrency-systeem, vooral degenen die Bitcoin slechts een klein deel van hun totale financiële bezit hebben, wat kan betekenen dat het meer tijd zal kosten voordat ze over het nieuws horen, aangezien het erger wordt voordat ze verkopen.

Dit betekent niet alleen dat we binnenkort een schok voor het systeem zullen krijgen, maar ook dat het risico hier veel groter is dan de ‘gewone’ aandelenmarkt, aangezien er in theorie geen bodem is in vergelijking met een bedrijf als, bijvoorbeeld Apple ( AAPL ), dat nog steeds een bepaald bedrag aan inkomsten zal binnenhalen en een bepaald bedrag aan contanten zal verdienen en echte waarde in de boeken zal hebben, zelfs in een diepe recessie.

Dus wat nu?
Hoewel het absoluut krankzinnig is om zoiets als Bitcoin te shorten, zelfs als er een gemakkelijke manier zou zijn om dat te doen, kan de prijs, zoals eerder gedaan, binnen een paar dagen of in een weekend met honderden procentpunten stijgen, waardoor eventuele shortpositie diep, diep in het rood belanden.

Maar als iemand die Bitcoin en andere cryptovaluta’s als een klein onderdeel van hun totale portfolio heeft gehad: Hij denkt dat het tijd is om het nog verder af te bouwen en het voorlopig te vermijden. Dat komt omdat het een hellend vlak/sneeuwbal kan worden.

Wat ik daarmee bedoel, is dat er enkele miljoenen mensen zijn met een aanzienlijk deel van hun geld in Bitcoin, cryptocurrencies en andere dingen in NFT-stijl, die als de prijs van die activa uiteindelijk met 50% tot 90% daalt, zullen zien hun vermogenssaldo van de waarde van hun bezit daalt. Dit kan, denk ik, een echte bestedingscrisis veroorzaken als de waarde van genoemde portefeuilles daalt.

Dit kan dus een sneeuwbaleffect worden waarbij mensen een deel van hun Bitcoin verkopen nadat ze 50% hebben verloren, waardoor de prijs verder daalt, wat hen vervolgens ertoe aanzet om de rest, of alles, te verkopen met verlies, wat hen vervolgens in financiële problemen zal brengen en hun uitgaven zullen dalen. Wat dan de economie zal schaden en ervoor zal zorgen dat nog meer mensen hun niet-tastbare activa willen verkopen, enz.

Gezien deze factoren is hij erg pessimistisch geworden over Bitcoin en het vooruitzicht van cryptovaluta’s en NFT’s in het algemeen en zal hij Bitcoin een tijdje vermijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.