Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Rijken bezinnen zich

Negen op de 10 rijke beleggers willen hun beleggingen afstemmen op hun waarden. De helft is van plan om hun liefdadigheidsgiften te verhogen. Bijna 60% is meer geïnteresseerd in duurzaam beleggen dan voor de uitbraak. Dat blijkt uit een studie van zakenbank UBS.

UBS voerde het onderzoek in mei uit onder 3.800 beleggers van 25 jaar en ouder met ten minste $ 1 miljoen aan belegbaar vermogen verdeeld over 15 wereldwijde markten. Onderzoekers vergeleken de bevindingen met die van een onderzoek dat in mei 2020 werd uitgevoerd met een vergelijkbare steekproef.

Negenenzeventig procent van de respondenten in de nieuwe enquête zei dat de pandemie hen ertoe had aangezet om opnieuw te beoordelen wat belangrijk was. De helft was van plan om hun liefdadigheidsgiften te verhogen. Bijna 60% gaf aan meer geïnteresseerd te zijn in duurzaam beleggen dan vóór de uitbraak.

Duurzaam beleggen wordt aan de andere kant steeds populairder. Het is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor uw portemonnee. De Kritische Belegger heeft een rapport opgesteld en 5 duurzame fondsen en etf’s geselecteerd met hoge verwachtingen voor de toekomst. Het rapport kunt u hier aanvragen: KLIK HIER

“Het is ongelooflijk bemoedigend om te zien dat doelgerichte investeringen de komende jaren een prioriteit zullen zijn voor investeerders”, zei Tom Naratil , co-president van UBS Global Wealth Management en president van UBS Americas, in een verklaring.

“Dit is een uniek moment waarop vermogensbeheerders de mogelijkheid hebben om hun klanten te helpen bij het creëren van enorme veranderingen en betere resultaten voor toekomstige generaties.”

Met name jongere generaties hebben hun aandacht meer gericht op doelgericht beleggen als gevolg van de pandemie, aldus het onderzoek. Negenenzeventig procent van de investeerders van 50 jaar en jonger zei dat ze door de pandemie meer een verschil in de wereld wilden maken, vergeleken met 51% van de oudere investeerders.

Bijna driekwart van de jongere cohort zei ook dat ze een uitgebreid financieel plan wilden ontwikkelen of bijwerken.

Vierentachtig procent van de vrouwelijke investeerders in het onderzoek zei dat ze hun doelen tijdens de pandemie opnieuw hadden beoordeeld, vergeleken met 76% van de mannen. Nu investeerders de pandemie achter zich beginnen te laten, is 51% van de vrouwen van plan om liefdadigheidsgiften te verhogen, tegenover 42% van de mannen.

“Wereldwijd zijn investeerders gemotiveerd om hun rol te spelen om van de wereld een betere, duurzamere plek te maken”, zei UBS Global Wealth Management Co-President Iqbal Khan in de verklaring. “De toegenomen belangstelling voor liefdadigheidsgiften en de wens om advies over duurzaam beleggen in te winnen van jongere generaties is ook een teken dat deze mentaliteit misschien niet lang meer zal duren.”

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *