Duurzaam-beleggen voor een bovengemiddeld rendement

Het afgelopen jaar 2020 was een heel belangrijk jaar voor wat heet duurzaam beleggen (ESG). De verwachting was dat deze manier van beleggen onder druk van de pandemie snel aan populariteit zou gaan inboeten. Volgens critici en sceptici is duurzaam beleggen een niche-aangelegenheid die geschikt is voor de geitenwollen sokken onder de beleggers, zoals religieuze of liefdadigheidsinstellingen.

De sombere voorspellingen van de critici kwamen niet uit. Integendeel, 2020 is naar alle waarschijnlijkheid het jaar van de grote doorbraak. Waar traditionele fondsen in het 1ste kwartaal van 2020 een uitstroom noteerden van maar liefst $ 373 miljard, mochten duurzame fondsen zich verheugen in een instroom van $ 38,8 miljard. Aan het einde van 2020 noteerden de duurzame fondsen een stijging van 50% van de instroom naar een totaal van $ 1,7 biljoen.

Het verhaal wordt nog mooier. Niet alleen bleken in 2020 duurzame fondsen erg populair, ze presteerden ook nog eens boven verwachting. Volgens BlackRock deden 94% van de duurzame indices het beter dan hun traditionele benchmarks.

De Kritische Belegger heeft een rapport opgesteld en 5 duurzame fondsen en etf’s geselecteerd met een bewezen verleden en/of met hoge verwachtingen voor de toekomst. Het rapport ter waarde van EUR 200 kunt u hieronder aanvragen.

Aanvraagformulier Rapport: Duurzaam-beleggen voor een bovengemiddeld rendement

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.