Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Gaat de bubbel barsten?

Zijn we op weg naar een herhaling van de dotcombubbel van 1999? Dat zou best eens kunnen, denken ze bij CitiGroup. Op de beurzen is in ieder geval sprake van een gelijksoortige euforie.

Opnieuw horen we dat het dit keer toch echt anders is. De overheid trekt de portemonnee, centrale banken zijn heel erg welwillend, de consumentenbesparingen zijn enorm en het rendement op obligaties is negatief.

Fear of missing out en fear of meaningfull underperforming laten onophoudelijk nieuw geld naar de aandelenmarkten stromen. Meer dan ooit tevoren roert de particulier zich in steeds grotere aantallen op de aandelenmarkten.

Verwachtingen zijn en blijven hooggespannen. Dit jaar moet de gemiddelde winstgroei voor de S&P 500 bedrijven op minimaal 20% uitkomen. Steeds meer rupsjes nooit genoeg denken echter dat een verbetering van 30% mogelijk moet zijn. M.a.w. het afbreukrisico neemt steeds meer toe, de kans op teleurstellingen wordt steeds groter.

Alle nieuws is op dit moment goed nieuws, ook al komen er forse belastingverhogingen aan die een forse hap uit de winst gaan nemen. Bedenk daarbij dat pakweg 33% van de bedrijven in de S&P 500 de markt met meer dan 10% verslagen hebben. Het kan dus op een breed front misgaan voor de doorsnee aandelenportefeuille.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *