Beurscrash in mei: dingen die u moet doen

De beurscrash zal vroeg of laat komen. Iedereen weet dat. Helaas kan niemand precies zeggen op welke dag de grote verkoop zal plaatsvinden. Op een bepaald moment in mei 2021 zou het zelfs zo ver kunnen zijn. De donkere wolken zijn al duidelijk zichtbaar.

Iedereen die al lang op de markt is, kent het spel. Nieuwkomers die de afgelopen maanden enthousiast aandelen hebben verhandeld, kunnen echter als een bliksemschicht worden geschokt.

Nee, je kunt niet verstandig praten met de beurscrash. De koersen gaan op zomervakantie als ze dat nodig achten. Dit is echter geen probleem voor investeerders die hun huiswerk hebben gemaakt.

De omgeving ruikt naar een beurscrash
Niemand weet precies waarom beleggers vanaf mei afscheid nemen van aandelen. Vooral de Duitse aandelenmarkt houdt van lange zomervakanties.

De gemiddelde rendementen op lange termijn van de DAX laten dit duidelijk zien. Met name in de maanden mei, juni, augustus en september duikt de Duitse aandelenindex graag.

Ja, alles zou deze keer anders kunnen zijn. Maar aandelen bewegen niet in een vacuüm. Rente, inflatie, valutamarkten – veel macrocijfers zorgen voor een klimaat waarin aandelen zich prettig voelen. Of niet.

Mei 2021 zal waarschijnlijk een omgeving creëren die duidelijk ruikt naar een beurscrash. De euro is relatief duur en de inflatie is merkbaar gestegen. Blijkbaar kan of wil de Europese Centrale Bank niet toegeven.

Ook de politieke omstandigheden kunnen binnenkort veranderen. Precies op tijd voor het einde van de zomervakantie zijn de federale verkiezingen. Daarna kunnen de belastingen voor bedrijven stijgen.

3 dingen die u had moeten doen voor de grote crash
Onzekerheid is vergif voor aandelen. En ondertussen is eigenlijk niets meer veilig. Alles is mogelijk, niets is nodig. Des te beter voor alle investeerders die hun huiswerk hebben gedaan.

# 1: Verkoop alles wat je toch niet echt wilt. Iedereen heeft nog ergens aandelen of ETF’s die ze kochten voordat ze hun enige echte pad vonden. Weg ermee!

# 2: Zoek uit waar je psychologisch staat. Hand op hart: bent u nog maar een paar maanden op de beurs? Dan zal de beurscrash u hard treffen.

# 3: Breng uw boodschappenlijst up-to-date. De beurscrash brengt altijd fantastische kansen met zich mee. Maar of een zeer emotionele neergang ook daadwerkelijk tot goede instapprijzen leidt, weet je pas als je van tevoren de reële waarde van je favoriete aandeel nauwkeurig hebt bepaald.

Iedereen zegt altijd dat je een beurscrash maar moet afwachten. Gewoon niets doen – dat klinkt goed! Maar als de grote dag echt is aangebroken, zal de show misschien niet zo spoorloos aan je voorbijgaan. Om stoïcijns te zijn zoals de professionals, dat moet worden geleerd!

De Nederlandse toezichthouder AFM waarschuwt voor een oververhitting op de beurs. Beleggers moeten niet met oogkleppen rondlopen. Hoe dan ook, wij kunnen profiteren van de volgende beweging, omhoog of omlaag. Hoe dat kan, dat leggen we uit in onze brochure. Sinds 2015 hebben wij een rendement gehaald van 475%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.