skip to Main Content

Automatisch Beleggen: ervaringen

Source: Ken Teegardin & https://flic.kr/p/9rn9Yh
Source: Ken Teegardin & https://flic.kr/p/9rn9Yh

Per 1 april van dit jaar zijn we begonnen met Automatisch Beleggen. Veel particulieren hebben echter niet de tijd en de kennis om de markten te volgen. De transacties die wij doen worden automatisch gekopieerd door de deelnemers. Op die manier heeft u er geen omkijken naar.

We handelen zowel op de AEX als op de Duitse DAX op systematische basis. U kunt voor één of beide systemen kiezen en ook zelf bepalen met hoeveel kapitaal u belegt.

Belangrijkste kenmerken van Automatisch Beleggen:

-Ideaal bij weinig tijd
-Gemak
-Lage kosten voor beheer en administratie.
-Flexibel in- en uitstappen.
-Online inzicht in uw belegging.
-Deskundigheid

Het is ook een middel om emoties uit te schakelen want handelen op emoties kost veel rendement. Het goed en juist inschatten is een hele tour de force. Als daar ook nog emoties bij komen kijken, dan is dat zeker voor de particuliere belegger bijna een onmogelijkheid. Het verkeerd inschatten van de markt kost vooral de particuliere belegger veel geld, veel meer dan tot nu toe was aangenomen. Dat alles blijkt uit de editie van the Quantitative Analysis of Investor Behaviour van onderzoeksbureau Dalbar. Dit bureau heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van beleggers in de VS in (aandelen)fondsen. Uit dit onderzoek blijkt zonneklaar dat de particuliere belegger veel minder resultaat en rendement behaalt dan voor de hand ligt. Zo liet de S&P 500 in 2014 een groei zien van 13,69%. De gemiddelde particuliere belegger in aandelenfondsen scoorde echter maar een rendement van 5.5%.

Ervaringen

Het zou een prima middel moeten zijn om met gemak een prima rendement te halen. De praktijk blijkt echter weerbarstiger. Veel particulieren zijn toch emotioneel. Sommigen kunnen een aantal keer achter elkaar verlies niet aan. Daarnaast hebben ze te hoge verwachtingen. We werken met een hefboom dus de resultaten kunnen enorm volatiel zijn. Op de AEX is al 5 punten verlies/winst 1000 euro waard.

We hebben het startkapitaal afgestemd om het maximale verlies (die wij statistisch getest hebben) te dragen,  Dat betekent dat in principe de gehele inleg minus de waarborgsom (margin) te beschikking moet staan om het verlies te dragen. Eerder of later uitstappen kan er voor zorgen dat net een periode van winst gemist wordt. Het merendeel van onze transacties zal naar verwachting met verlies gesloten worden. Echter maakt het systeem met een paar of 1 transactie(s) de verliezen weer goed of meer dan goed. Het gevolg hiervan is dat alle transacties systematisch gevolgd moeten worden wil er sprake zijn van positief resultaat. Het missen van 1 of enkele transacties kan betekenen dat net die winsttrade gemist wordt.

Onze strategieën kenmerken zich door “2 stappen vooruit en 1 stap terug”.  Dat betekent dat we ook verlies zullen lijden maar op lange termijn zullen we naar verwachting een mooi rendement halen. Ook is het belangrijk te weten dat we met een hefboom werken, dus de resultaten kunnen flink schommelen.

Resultaten

Na een goed begin sloegen onze resultaten om. Hierdoor kregen we veel telefoontjes van leden.  Het ging zelfs zo ver dat een lid begon te vloeken. Er werd emotionele druk op ons uitgevoerd. Ten overvloede: handel nooit met geld dat u niet kunt missen. We hebben echter de laatste drie maanden een sterk herstel laten zien. Zo sterk, dat we zelfs behoren tot de beste systemen bij Tradzster op kwartaalbasis.

Strategieen AEX en DAX. per 16 augustus

Strategieën AEX en DAX. per 16 augustus

Klik op grafiek voor een grotere figuur (opent in nieuw venster).

Deze systemen zijn dus niet geschikt voor gelukszoekers die snel winst willen maken en ook niet voor beleggers die weinig verlies kunnen dragen. Wij denken dat op lange termijn, en dan moet u meer denken aan termijn van een jaar of meer, een mooi rendement gehaald kan worden.

Brochure

Wij hebben een brochure samengesteld die u kunt downloaden of lezen: KLIK HIER

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op . U kunt ons ook bellen: + 31 (0) 6 337 335 68 of whatsappen.

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Recente reacties

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. heb even de AEX trader door gelezen

  abbo 249 per maand of 2.999 euro per jaar of 25% van de winst, met een start kapitaal van 25.000 euro.

  Daar word ik stil van.
  Dat bestaat toch niet?

  Reken even uit bij 25 deelnemers wie er de meeste winst maakt.
  Als het systeem echt zo goed is kan abbo toch veel goedkoper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hoe kunnen we u helpen ?

Recente Artikelen

Abonneer u om updates te ontvangen!

Archieven


Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN