Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nieuw! Hedgevestor

Wij presenteren een nieuw initiatief op De Kritische Belegger: Hedgevestor. Wij hebben een succesvolle vermogensbeheerder en een professionele handelaar bereid gevonden om geleidelijk een hedgefonds portefeuille samen te stellen. Elke positie wordt fundamenteel en technisch toegelicht. U krijgt inzage in de motieven en kunt de portefeuille schaduwen zonder de traditioneel aan hedgefondsen verbonden kosten : 2 procent beheer fee & 20 performance fee.

Voor wie is het geschikt?

Het is geschikt voor de lange termijn belegger die in aandelen wil investeren en die  dagelijks de tijd niet heeft om de beurs te volgen of wil volgen. Daarnaast wordt gestreeft naar een absoluut positief rendement.

Wat is een Hedgefonds:

Een hedge fonds heeft als doelstelling om in zowel opgaande als neergaande markten een positief rendement te behalen. Dit betekent dat een hedge fund een absoluut positief rendement nastreeft, onafhankelijk van alle kuren van de aandelenmarkt.

Het onzekere beursklimaat vereist een actief beheer van de portefeuille. Hedgevestor kan u daarbij helpen. Een Buy & Hold aanpak heeft het afgelopen decennium niet gewerkt en gezien de onzekerheid op de financiële markten lijkt hier voorlopig geen verandering in te komen.

Uitgangspunten:

-Op termijn wordt een portefeuille samengesteld met circa 12 posities: gemiddeld 9 long posities en 3 short posities. Bij de long posities wordt gekeken naar defensieve bedrijven. Groei in opkomende markten en een lage blootstelling aan de financiële onrust zijn belangrijke criteria. De keuze zal vallen op in Amsterdam genoteerde bedrijven. Daar ligt onze expertise.

-Posities worden in principe voor de langere termijn aangehouden. Bij fundamenteel nieuws kan echter direct worden ingegrepen.
-In te nemen posities worden 1 dag van te voren bekend gemaakt en de openingskoers de volgende dag is leidend.

-Voor het berekenen van het rendement worden transactiekosten, zoals die door Binck in rekening wordt gebracht, afgetrokken. Bij het innemen van een short positie wordt eventueel uitbetaald dividend afgetrokken van het rendement.

-De uitgangswaarde van de portefeuille is 100.000 euro & de portefeuille gaat per 2 januari van start. Via het forum worden toelichtingen gegeven en kunnen vragen gesteld worden.

Start:

De eerste posities worden vóór 2 januari doorgegeven. Deze posities worden ingenomen op de openingskoersen van de beurs op 2 januari 2012.

Volgen per e-mail

U kunt Hedgevestor volgen op https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/hedgevestor.

Ook kunt u de portefeuille per e-mail volgen. Dit kunt u doen door u aan te melden als forumlid.  Plaats vervolgens een reactie in het draadje https://www.dekritischebelegger.nl/forum/aandelen/hedgevestor waarbij u kenbaar maakt dat u de updates van de portefeuille per e-mail wilt ontvangen.

Daarnaast kunt u het forum volgen op Twitter:  http://twitter.com/Beursforum

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.