Nvidia: koersdoel $700

Nvidia: adempauze of dubbele top?” Dit was de vraag die de analisten van HSBC recentelijk stelden bij het aandeel Nvidia (zie “HSBC Daily Trading” van 15 april).

Analyse van de Prijsactie

Afgelopen vrijdag leek het antwoord duidelijk te zijn, aangezien het technologieaandeel moest omgaan met het sluiten van de prijskloof van 4 maart. Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

Samen met de 50-daagse lijn (momenteel op 842,45 USD) definieerde deze kloof de nekzone van de bovenste omkeer en daarmee de cruciale katalysator, volgens de analisten van HSBC.

Technische Signalen
Ook de weekgrafiek bevestigt het besproken signaal. Hier willen ze de negatieve divergentie van de relatieve sterkte en het recente “bearish engulfing” benadrukken, waarmee de negatieve trendverandering werd bevestigd.

Koersdoel
Uit de hoogte van de genoemde dubbele top volgt een koersdoel van ongeveer 700 USD.

Neerwaarts Potentieel
Het neerwaartse potentieel van de trendomkering is dus voldoende om een ander prijskloof naar voren te brengen. Het betreft het equivalent van februari op 742,20/688,88 USD. Daaronder vormen de februari lage punten bij 663/662 USD een verdere steun.

Niveau Prijs (USD)
Weerstand 830
Steun 1 742.20
Steun 2 688.88
Steun 3 663/662

Conclusie
Om het kortetermijnbeeld van de grafiek te verbeteren, moet het aandeel Nvidia echter zo snel mogelijk de nekzone van de beschreven dubbele top rond 830 USD heroveren.

Bron: HSBC

2 gedachten over “Nvidia: koersdoel $700”

  1. Beste Velho,

   Ik begrijp dat het een zeer technisch gebaseerd artikel is. Hier zijn een aantal fundamentele overwegingen:

   1. Hoge waardering:
   Ja, NVDA-aandelen zijn overgewaardeerd op basis van traditionele financiële metrieken. Bij het bekijken van Barchart’s Key Statistics-scherm zien we dat de aandelen bijna 70 keer de winst van de afgelopen 12 maanden verhandelen. Tegen de boekwaarde staat de multiple bijna op 51 keer. Tenslotte wordt het verhandeld tegen 34,48 keer de omzet van vorig jaar. Hoe je het ook bekijkt, je kunt gemakkelijk betere deals vinden dan Nvidia – op papier althans.

   2. Risico’s van AI-waardering:
   De fundamentele redenering voor NVDA-aandelen heeft zich echter recent gericht op kunstmatige intelligentie. Met zijn grafische verwerkingseenheden in staat om te voldoen aan de strenge eisen van generatieve AI-protocollen, zijn de verkopen gestegen. Bovendien heeft Nvidia ongelooflijke merk- en prijskracht, wat resulteert in hogere winstgevendheid.

   Daarom, op beide fronten – winst en verkoop – loopt Nvidia voorop. Bijgevolg staat de logica dat NVDA-aandelen zijn rijke premie verdienen. Hoewel er veel andere techbedrijven zijn die een betere waardering bieden, genieten maar weinigen van de marktdominantie die Nvidia heeft.

   3. Mogelijke koerscorrectie:

   Het allerbelangrijkste is dat op een bepaald moment de waardering er toe zal doen. Zeker, Nvidia’s AI-business ziet er op dit moment zeer aantrekkelijk uit. Echter, met de Federal Reserve die een vertraging signaleert in haar eerdere doel om de rente te verlagen, is het risico-op sentiment opgedroogd. Verder, als de energiekosten blijven stijgen, zou de centrale bank gedwongen kunnen worden om de rente te verhogen.

   Er zijn zoveel risicofactoren betrokken, wat betekent dat het misschien te vroeg is om contrair te gaan op NVDA-aandelen.

   De Fundamentals Zijn Misschien Niet Zo Goed Als Je Denkt Eerlijk gezegd, de enige factor die de machine draaiende heeft gehouden, is de geprojecteerde waardering van de wereldwijde AI-markt. Volgens een Bloomberg-rapport zou de sector tegen 2032 $1,3 biljoen waard kunnen zijn. Verder kunnen digitale intelligentieprotocollen fungeren als een krachtmultiplicator, de productiviteit versterken en zo de wereldeconomie opheffen.

   Ik denk niet dat iemand de potentie van AI betwist. Echter, wat ter discussie staat, is de waarschijnlijkheid van de geprojecteerde paradigma-verschuiving.

   Volgens een onderzoeksexperiment uitgevoerd door Teche, een leer- en onderwijsblog gepubliceerd door Macquarie University, genereerde de populaire chatbot ChatGPT valse referenties – in feite waren vijf van de zes referenties geschreven door het AI-protocol nep.

   Hier is het probleem: er is geen industrie die ik kan bedenken waar een falen van meer dan 83% als acceptabel zou worden beschouwd. Zelfs in honkbal – een sport van beheerd falen – is een slagpercentage van .167 gewoon niet goed genoeg. En dat is de harde realiteit die je niet hoort over de vermeende productiviteit van AI.

   Ja, AI kan veel dingen doen met bliksemsnelheid. Maar als het merendeel van de output onnauwkeurig is, dan is de genoemde “productiviteit” nutteloos. Dat moet worden meegenomen in de waardering van AI-gerelateerde ondernemingen. En dus kan de correctie slechts het begin zijn.

   Conclusie:

   Hoewel Nvidia een sterke speler is in de AI-markt, zijn de aandelen volgens de auteur te duur geprijsd. De hoge waardering is gebaseerd op verwachtingen die mogelijk niet worden waargemaakt. Beleggers moeten rekening houden met de risico’s die verbonden zijn aan de AI-bubbel en de mogelijke renteverhogingen.

   Bron: https://www.barchart.com/story/news/25646705/heres-why-nvidia-nvda-stock-could-continue-falling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.