Microsoft: koersdaling zet door?

Na wekenlang dicht bij het all-time hoogtepunt van $430,81 te zijn gebleven en daarbij meerdere weekkaarsen met kleine lichamen te hebben gevormd, kende het aandeel Microsoft afgelopen week aanzienlijke winstnemingen. Een opmerkelijke correctie, de eerste in lange tijd, valt bijvoorbeeld op door het grote hoog-laag bereik van bijna $30 – tevens de grootste wekelijkse volatiliteit tot nu toe dit jaar.

Dreiging van een rode correctiekaars

Na drie witte maandkaarsen dit jaar dreigt er in april voor het eerst een rode correctiekaars te verschijnen. Vooral op het gebied van technische analyse vallen de negatieve divergenties van de relatieve sterkte (Levy) en de MACD op (zie grafiek). De laatste heeft ook onlangs op historisch hoog niveau een negatief patroon laten zien.

Signalen voor een uitbreiding van de recente correctie
In deze context beschouwen we het zakken onder de dieptepunten van februari/maart op $398,42/$397,25 als een signaal voor een verdere uitbreiding van de recente correctie. De combinatie van de voormalige recordniveaus op $384,30/$366,77 en de 38-wekenlijn (op dit moment op $373,10) definieert dan de volgende steunzone.

Beschrijving (steunzones) Prijs (USD)
Dieptepunten van februari/maart 398,42 / 397,25
Voormalige recordniveaus 384,30 / 366,77
38-wekenlijn 373,10

Conclusie

Microsoft’s aandelenkoers lijkt verder te dalen, met negatieve signalen van technische indicatoren. Beleggers moeten alert zijn en de ontwikkelingen nauwlettend volgen om weloverwogen beslissingen te nemen over hun investeringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.