DAX: hoop op herstel

Gisteren hebben we gesproken over “drie opeenvolgende rode weekkaarsen”. Dit is de eerste keer sinds de herfst van 2023 dat we een dergelijke periode van verliezen zien.

Volgens de HSBC Daily Trading-analyse van 22 april kan dit eigenlijk goed nieuws zijn, omdat een reeks van verliezen zoals deze de prestaties van de daaropvolgende week positief kan beïnvloeden.

Positieve Invloed op Prestaties
Gisteren slaagden Duitse standaardwaarden erin om wat terrein terug te winnen na de zwakke prestaties sinds Pasen.

Technische Analyse

Technisch gezien kan dit worden verklaard door de stabiliserende aard van de 50-daagse lijn (momenteel op 17.778 punten) en de bekende trendlijn (momenteel op 17.769 punten), die op wekelijkse basis de verschillende hoogtepunten van 2015 en 2021/22 verbindt.

Belang van verdediging
Het is cruciaal dat deze steunpunten worden behouden. Een echte kans op herstel ontstaat wanneer de DAX erin slaagt om boven de huidige correctietrend sinds Pasen uit te komen (momenteel op 17.937 punten). Dan kan de correctie van het tweede kwartaal zich mogelijk toch nog als een consolidatie van de vlag tonen.

Niveau Punten
Steun 1 17.769
Steun 2 17.778
Weerstand 17.937

Conclusie
De DAX toont tekenen van stabilisatie na een periode van verliezen. De rol van de 50-daagse lijn en de bekende trendlijn is cruciaal in deze analyse. Een herstel is mogelijk als de DAX erin slaagt om boven de huidige correctietrend uit te komen.

Bron: HSBC

Strategie op basis van technische analyse
Wacht op een doorbraak boven de correctietrend (17.937 punten) voor een longpositie. Bij een neerwaartse beweging onder de steunniveaus van de 50-daagse lijn (17.778 punten) en de trendlijn (17.769 punten), afwachten zonder positie. Implementeer risicobeheer en stop-loss niveaus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.