Sixt-aandeel: maken of breken

Het aandeel van Sixt maakte vorige week een opvallende beweging, met een hoog-laag-variatie van meer dan 10 EUR. Deze ontwikkeling resulteerde in een opmerkelijk patroon waarbij de huidige weekkaars de vorige zes weken omspant. Deze twee factoren maken het aandeel momenteel bijzonder interessant voor handelaren. Bovendien komen de grenzen van deze “buitenweek” overeen met belangrijke grafiekmarkeringen.

Sixt AG is een beursgenoteerd Duits bedrijf en een van de grootste autoverhuur- en -leasingbedrijven in Europa. Het is opgericht in 1912 door de Duitser Martin Sixt in München en wordt momenteel bestuurd door de derde generatie van de Sixt-familie.

Steun en Weerstand

Als kers op de taart komen de grenzen van de bovengenoemde “outside week” overeen met belangrijke grafiekniveaus. Zo heeft de aandeel de afgelopen vier jaar bij rond de 85 EUR steeds weer opvallende hoogtepunten en dieptepunten gevormd. Samen met een Fibonacci-niveau (85,63 EUR) vormt dit een enorm steunniveau.

Aan de bovenzijde daarentegen vormt het samenspel van de 38-weekslijn en de neerwaartse trend sinds maart 2023 (momenteel bij 92,09/92,64 EUR) een cruciale weerstandszone. Het huidige beleggingsmotto luidt daarom: “maken or breken”, aangezien een uitbraak de koersrichting voor de komende weken zal bepalen.

Hoop op uitbraak

Een sprankje hoop op een noordwaartse uitbraak wordt geboden door het recente MACD-koopsignaal en de recente eilandomkering in de daggrafiek.

Niveau Prijs (EUR)
Steun 85,63
Weerstand 92,09 – 92,64

Conclusie

Het Sixt-aandeel bevindt zich in een interessante technische positie. Een uitbraak boven de 92 EUR kan leiden tot verdere koerswinsten, terwijl een daling onder de 85 EUR nieuwe verkoopprikkels kan opleveren.

Bron: HSBC

Strategie

  1. Kopen bij steun: Overweeg om het aandeel te kopen als de prijs de steun van 85,63 EUR bereikt. Dit niveau heeft in het verleden als een sterke steun gefungeerd, wat betekent dat de prijs waarschijnlijk zal stuiteren en omhoog zal gaan vanaf dit niveau.
  2. Verkopen bij weerstand: Overweeg om het aandeel te verkopen als de prijs de weerstand van 92,09 – 92,64 EUR bereikt. Dit niveau heeft in het verleden als een sterke weerstand gefungeerd, wat betekent dat de prijs waarschijnlijk zal dalen vanaf dit niveau.
  3. Wachten op uitbraak: Als de prijs uitbreekt boven de weerstand of onder de steun, kan dit een teken zijn van een sterke opwaartse of neerwaartse trend. In dit geval zou je kunnen overwegen om de trend te volgen en te kopen bij een uitbraak boven de weerstand of te verkopen bij een uitbraak onder de steun.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.