Volkswagen: kleine bodem, grote bodem?

Na een moeilijke marktperiode sinds het voorjaar van 2021 is de uitgangspositie voor het Volkswagen (VW)-aandeel met de jaarwisseling 2023/24 aanzienlijk verbeterd.

Technische Analyse

Dit is technisch gezien te zien aan de destijds gevormde omgekeerde schouder-kop-schouder-formatie. De grote vraag is nu: “kleine S-K-S, grote S-K-S”? Met andere woorden: de al voltooide lagere omkering zou zich kunnen ontwikkelen als onderdeel van een grotere bodemvorming.

Potentieel voor Groei

Hiervoor is een doorbraak boven de nekzone van een andere omgekeerde schouder-kop-schouder-formatie rond 130 EUR nodig (zie grafiek). Als deze doorbraak slaagt, opent zich vanuit het hoogtepunt van het ommekeerpatroon een opwaarts potentieel van ruim 30 EUR. Dit zou ruimschoots voldoende zijn om op de lange termijn het gemiddelde van de laatste 200 weken (momenteel op 149,72 EUR) te bereiken.

Risiconiveau

Maar zelfs vanuit risico-oogpunt biedt de huidige koersontwikkeling belangrijke richtlijnen. Zo komt de neklijn van de kleinere trendommekeer vrijwel exact overeen met de 38-wekenlijn (momenteel op 113,30 EUR) en mag in de toekomst niet meer worden doorbroken.

Niveau Prijs (EUR)
Steun 113.30
Weerstand 130.00
Lange termijn gemiddelde 149.72

Conclusie

Het VW Vz.-aandeel bevindt zich in een interessante technische positie. De kans op verdere koersstijgingen is aanwezig, mits het aandeel boven de 130 EUR kan uitbreken. In dat geval is een stijging van meer dan 30 EUR mogelijk. Echter, beleggers dienen ook rekening te houden met de 38-weekslijn als belangrijk steunniveau.

Bron: HSBC

Strategie

  1. Koop bij Steun: Overweeg om aandelen te kopen als de prijs de steunlijn van 113.30 EUR bereikt. Dit wordt gezien als een aantrekkelijk instappunt.
  2. Verkoop bij Weerstand: Overweeg om aandelen te verkopen als de prijs de weerstandslijn van 130.00 EUR bereikt. Dit wordt gezien als een potentieel winstgevend uitstappunt.
  3. Lange termijn Overweging: Houd de lange termijn gemiddelde van 149.72 EUR in de gaten. Als de prijs dit niveau overschrijdt, kan dit een teken zijn van een sterke opwaartse trend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.