DAX: driemaal rood, koopsignaal?

Sinds Pasen heeft de DAX drie opeenvolgende weken van daling doorgemaakt. Dit is voor het eerst sinds vorig najaar. Over het algemeen zijn drie opeenvolgende weken van daling een zeldzaam verschijnsel, dat minder dan 10% van de tijd voorkomt.

Historische Gegevens

De analisten van HSBC hebben gekeken naar de vooruitzichten voor de vierde week na zo’n daling, gebaseerd op gegevens sinds 1988. Hoewel de waarschijnlijkheid van stijgende DAX-noteringen slechts licht verbetert, neemt de gemiddelde prestatie met een factor 2,5 toe tot 0,49%.

Hoopvolle Vooruitzichten

We hopen dat het “patroon” ook deze keer van toepassing is, want de DAX kan momenteel alle steun gebruiken. De Duitse standaardwaarden bevinden zich immers direct op een cruciale ondersteuningszone. Ter herinnering: de 50-daagse lijn (momenteel op 17.760 punten) samen met de trendlijn (momenteel op 17.769 punten), die op weekbasis de verschillende hoogtepunten van 2015 en 2021/22 met elkaar verbindt, moeten absoluut worden verdedigd.

Niveau Type Waarde (Punten)
Steun 50-daagse lijn 17.760
Steun Trendlijn 17.769

Conclusie

Hoewel de DAX de afgelopen weken een daling heeft doorgemaakt, tonen historische gegevens een positiever vooruitzicht voor de komende week. De ondersteuningszone waar de DAX zich momenteel bevindt, blijft cruciaal voor verdere ontwikkelingen.

De correctie lijkt nog niet voorbij en het is nog niet duidelijk of de koersen verder gaan dalen. Wij verwachten aanhoudende heftige bewegingen.  Ons DAX-Easy systeem kan daar heel efficiënt op reageren. Het kan ook profiteren van een daling van de beurs. Vraag nu de gratis brochure aan. KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.