Henkel: einde dalende trend?

Indicatorformaties en indicatortrendlijnen zijn analysetools die we zeer waarderen. Vaak tonen de patronen of trendbreuken daar een voorsprong in tijd vergeleken met de equivalente veranderingen in de daadwerkelijke grafiek. Vanuit dit oogpunt is het momenteel de moeite waard om naar het Henkel-aandeel (huidige koers: 72,14) te kijken.

Henkel is een Duitse multinationale onderneming met een focus op huishoudelijke producten, schoonmaakmiddelen en cosmetica. Het bedrijf is opgericht in 1876 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste spelers in deze sectoren. Henkel heeft meer dan 52.000 medewerkers in dienst en is actief in meer dan 120 landen.

Analyse van de huidige situatie

De baissetrend (neerwaartse trend) in de loop van de Relatieve Sterkte (Levy), die al 13 jaar bestaat, wordt nu terzijde geschoven. Aan de indicatorzijde wordt de MACD al langere tijd positief geïnterpreteerd. Duiden beide veranderingen op een test van de neerwaartse trend die in 2017 is vastgesteld (momenteel bij 79,74 EUR) of zelfs op een breuk ervan?

Technische factoren

Vanuit een technisch analyseperspectief fungeert het 72-niveau als katalysator, omdat hier een Fibonacci-niveau (72,19 EUR) samenvalt met de 200-maandslijn (momenteel bij 72,02 EUR) (zie grafiek). De vlagconsolidatie sinds mei fungeert als een extra prijsdriver.

Conclusie

Na zware jaren is het Henkel-aandeel dus weer de moeite waard om te bekijken. De recente twee maandelijkse dieptepunten rond 66 EUR zijn echter geschikt als stop. Met de huidige positieve indicatoren en technische factoren, lijkt het erop dat Henkel op het punt staat een einde te maken aan de dalende trend. Beleggers moeten deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.

De belangrijkste cijfers uit de analyse:

  • De baissetrend (neerwaartse trend) in de loop van de Relatieve Sterkte (Levy), die al 13 jaar bestaat, wordt nu terzijde geschoven.
  • De MACD, een momentumindicator, wordt al langere tijd positief geïnterpreteerd.
  • Het 72-niveau fungeert als katalysator, omdat hier een Fibonacci-niveau (72,19 EUR) samenvalt met de 200-maandslijn (momenteel bij 72,02 EUR).
  • De vlagconsolidatie sinds mei fungeert als een extra prijsdriver.
  • De recente twee maandelijkse dieptepunten rond 66 EUR zijn geschikt als stop.

Uitleg technische termen

  • Indicatorenformaties zijn patronen die zich in grafieken kunnen vormen. Ze kunnen worden gebruikt om trends te identificeren of om mogelijke omkeerpunten te voorspellen.
  • Indicatorentrendlijnen zijn lijnen die trends in grafieken weergeven. Ze kunnen worden gebruikt om de kracht van een trend te meten of om mogelijke omkeerpunten te voorspellen.
  • Relatieve sterkte (Levy) is een indicator die de prestatie van een aandeel vergelijkt met de prestatie van een benchmarkindex. Een dalende trend in de relatieve sterkte duidt op een mogelijk dalende trend in het aandeel.
  • MACD is een indicator die de relatie tussen twee termijnen van de koersbeweging meet. Een positieve MACD duidt op een mogelijk opwaartse trend.
  • Fibonacci-niveau is een niveau in een grafiek dat wordt bepaald door de verhoudingen van de Fibonacci-reeks. Fibonacci-niveaus worden vaak gebruikt als steun- of weerstandsniveaus.
  • 200-maandelijkse lijn is een trendlijn die de gemiddelde koers van een aandeel over de afgelopen 200 maanden weergeeft. De 200-maandelijkse lijn wordt vaak gebruikt als ondersteuningsniveau.
  • Vlagconsolidatie is een grafisch patroon dat vaak voorafgaat aan een opwaartse of neerwaartse trendbeweging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.