S&P 500: 300 punten extra winst

De S&P 500 (dagelijks) heeft een belangrijk keerpunt bereikt! Toen de index onder de belangrijke steun van 4.200 punten zakte, wat ook het nekgebied van de vorige bodemvorming was, bleek dit de verwachte katalysator te zijn (zie “HSBC Daily Trading” van 3 en 7 november). De recente prijsontwikkeling van de Amerikaanse standaardwaarden is opnieuw een schoolvoorbeeld van de oude handelswijsheid, “valse uitbraken worden gevolgd door snelle bewegingen”.

Ongelooflijke Reeks

Dit resulteerde in een ongelooflijke reeks van tien witte kaarsen in de laatste twaalf handelsdagen. Technisch gezien benadrukte de S&P 500® zijn ambities met de sprint van gisteren boven de dalende trend die sinds eind juli bestaat (momenteel bij 4.405 punten), en dat via een opwaarts gat (4.422 tot 4.459 punten).

DAX-Easy: Beleggen zonder zorgen

Laat DAX-Easy voor u beleggen en verdien geld, ongeacht de beursrichting.

34% jaarlijks rendement
No-cure-no-pay
Emotievrij beleggen
Minimale inleg: €5.000

Gratis brochure aanvragen

Klassieke Consolidatievlag

Dankzij deze koerswijziging kan de correctie van de afgelopen maanden worden geïnterpreteerd als een klassieke consolidatievlag (zie grafiek).

Extra Steun

Een tweede grafiekpatroon in de vorm van een zogenaamde “V-omkering” geeft extra steun. Deze formatie biedt een potentieel van 300 punten, maar ook de succesvolle uitbraak van de vlag doet hopen op een weerzien met het hoogtepunt van het jaar bij 4.607 punten.

Conclusie

Gezien de huidige technische indicatoren en patronen, lijkt de S&P 500 klaar voor een mogelijke opwaartse beweging. Beleggers kunnen zich verheugen op een potentieel rendement van 300 punten. Echter, zoals altijd in beleggen, is het belangrijk om uw beleggingsbeslissingen zorgvuldig te overwegen en te baseren op een breed scala aan informatie, niet alleen op technische analyse. Het is altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een financieel adviseur.

Bron: HSBC

De belangrijkste getallen in de huidige marktsituatie zijn:

 1. 4.200 punten: Dit was de belangrijke steun waar de S&P 500® onder zakte, wat een katalysator bleek te zijn voor verdere bewegingen.
 2. Tien witte kaarsen: Dit verwijst naar de reeks van tien dagen waarop de slotkoers hoger was dan de openingskoers in de laatste twaalf handelsdagen.
 3. 4.405 punten: Dit is het huidige niveau van de dalende trend die sinds eind juli bestaat.
 4. 4.422 tot 4.459 punten: Dit is het bereik van het opwaartse gat dat de S&P 500® heeft gemaakt.
 5. 300 punten: Dit is het potentieel rendement dat wordt voorspeld door de “V-omkering”, een technisch patroon.
 6. 4.607 punten: Dit is het hoogtepunt van het jaar voor de S&P 500®, dat mogelijk weer in zicht komt volgens de analyse.

Uitleg van technische termen

 • Kernondersteuning: Dit is het laagste niveau waarop een markt of index doorgaans kan worden gesteund voordat een sterkere daling plaatsvindt.
 • Neklijn: Dit is de lijn die de bovenkant van een dalende trendlijn vormt.
 • Valse doorbraak: Dit is een situatie waarin een markt of index boven of onder een belangrijke steun- of weerstandlijn breekt, maar vervolgens weer terugkeert naar het vorige niveau.
 • Witte kaars: Dit is een candle op een koersgrafiek die opent en sluit onder het laagste punt van de dag. Dit duidt op een stijging van de koers gedurende de dag.
 • Opwaartse gap: Dit is een situatie waarin de openingskoers van de volgende dag hoger is dan de slotkoers van de vorige dag. Dit kan een signaal zijn dat de markt een nieuwe trend ingaat.
 • Consolidatievlag: Dit is een technisch patroon dat vaak voorafgaat aan een nieuwe opwaartse of neerwaartse beweging. Het patroon bestaat uit een dalende trendlijn en een horizontale trendlijn.
 • V-ommekeer: Dit is een technisch patroon dat vaak voorafgaat aan een sterke opwaartse beweging. Het patroon bestaat uit twee kaarsen, waarvan de eerste een neerwaartse beweging vertegenwoordigt en de tweede een sterke opwaartse beweging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.