S&P 500: Nieuwe top in zicht?

De S&P 500 heeft een opmerkelijke week achter de rug, met een winst van 5,9% – de sterkste weekwinst van het jaar. Deze zeldzame gebeurtenis, gecombineerd met technische indicatoren zoals de herovering van de 200-daagse lijn en een nieuw instapmoment gegenereerd door de MACD, wijst op een mogelijke opwaartse trend. Echter, met recente opwaartse koersgaten en de nadering van strategische niveaus, is er een nieuwe top in zicht voor de S&P 500? In dit artikel duiken we dieper in de details en onderzoeken we wat dit betekent voor beleggers.

Dynamische Week

Bron: HSBC

Afgelopen week zagen we een dynamische “omkering” bij de Amerikaanse standaardwaarden. Alles bij elkaar opgeteld is er een weekwinst van 5,9% – wat overeenkomt met de sterkste weekwinst van het jaar. Dergelijke dynamische weken zijn uiterst zeldzaam. Sinds het begin van het millennium is er op weekbasis slechts 29 keer een koersstijging van deze omvang geweest. Bij 1.244 weken sinds begin 2000 komt dat neer op slechts 2,3% van de tijd.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Technische Indicatoren

Technisch gezien heeft deze ontwikkeling geleid tot het heroveren van de 200-daagse lijn (momenteel op 4.250 punten). Dankzij deze koerswijziging kunnen beleggers in eerste instantie uitgaan van een mislukte uitbraak aan de onderkant, vooral omdat de trendvolgende MACD net een nieuw instapmoment heeft gegenereerd. Aan de andere kant heeft de S&P 500 onlangs twee opwaartse koersgaten achter elkaar gescheurd (onderste gatranden op 4.320 respectievelijk 4.246 punten) – een indicatie dat de Amerikaanse “blue chips” de afgelopen dagen al een flinke slok uit de fles hebben genomen.

Conclusie

Op een hoger niveau markeren de steunzone op 4.200 punten en de bovengrens van een mogelijke vlag (momenteel op 4.423 punten) de strategische richtlijnen. Hoewel de huidige trends en indicatoren positief zijn, is het belangrijk voor beleggers om deze niveaus in de gaten te houden en hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen. Het is altijd belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat u beleggingsbeslissingen neemt.

Enkele technische termen uitgelegd:

 • Dynamische “omkering”: Dit verwijst naar een plotselinge verandering in de richting van de prijsbeweging.
 • 200-daagse lijn: Dit is een veelgebruikte technische indicator die het gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen 200 dagen weergeeft.
 • Mislukte uitbraak: Dit gebeurt wanneer de prijs door een belangrijk ondersteunings- of weerstandsniveau breekt, maar vervolgens snel terugkeert naar het oorspronkelijke prijsniveau.
 • Trendvolgende MACD: De Moving Average Convergence Divergence (MACD) is een trendvolgende momentumindicator die het verschil tussen twee voortschrijdende gemiddelden van een effectprijs laat zien.
 • Opwaartse koersgaten: Dit zijn gebieden op een prijsgrafiek waar geen handel plaatsvindt. Een opwaarts koersgat wordt gevormd wanneer de laagste prijs op een bepaalde dag hoger is dan de hoogste prijs van de vorige dag.
 • Blue chips: Dit zijn aandelen van grote, nationaal erkende bedrijven met een lange staat van dienst van stabiele inkomsten en betrouwbare dividenden.
 • Steunzone: Dit is een prijsniveau waarbij de vraag naar een effect doorgaans sterk genoeg is om de verkoopdruk te stoppen en de prijsdaling te voorkomen.
 • Vlag: Dit is een patroon op een prijsgrafiek dat een consolidatieperiode aangeeft, gevolgd door een uitbraak. Het wordt zo genoemd omdat het lijkt op een vlag op een vlaggenstok.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.