Netflix heeft 25% opwaarts potentieel

Netflix-aandelen zijn altijd een hot topic in de beleggingswereld. Met een huidige prijs van USD 434,74, kijken analisten naar de toekomst en zien ze een aanzienlijk opwaarts potentieel. Volgens recente technische analyse zou de prijs van Netflix-aandelen kunnen stijgen tot ongeveer USD 545, wat een stijging van ongeveer 25% zou betekenen.

Technische Indicatoren

Er zijn verschillende technische indicatoren die wijzen op deze mogelijke stijging. Ten eerste was er een “gap” in de aandelenprijs, wat vaak een belangrijk teken is voor beleggers. Deze “gap” was positief, wat betekent dat de prijs van het aandeel is gestegen.

Bovendien is de prijs van het aandeel boven de 200-daagse gemiddelde lijn gekomen, wat een ander positief teken is. Dit gemiddelde wordt berekend door de sluitingsprijzen van de afgelopen 200 dagen op te tellen en te delen door 200. Het wordt vaak gebruikt om de algemene trend van de aandelenprijs te bepalen.

Vlaguitbraak

Er was ook een “vlaguitbraak”, wat betekent dat de prijs van het aandeel uit een bepaald patroon is gebroken dat “vlag” wordt genoemd. Dit is meestal een teken dat de prijs waarschijnlijk zal blijven stijgen.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Conclusie

Deze factoren, samen met een hoge relatieve sterkte (een maatstaf voor de prestaties van het aandeel in vergelijking met de rest van de markt) en een MACD-koopsignaal (een technische indicator die wordt gebruikt om koop- en verkoopmomenten te identificeren), suggereren dat de prijs van het aandeel waarschijnlijk zal blijven stijgen.

Op basis van deze factoren wordt geschat dat de prijs van het aandeel zou kunnen stijgen tot ongeveer 545 USD. Als dit gebeurt, zou het een nieuw hoogtepunt voor het jaar betekenen en zou het een andere “gap” sluiten die eerder in januari 2022 werd waargenomen.

Voor beleggers die overwegen om in Netflix te investeren, wordt aanbevolen om een stop-loss in te stellen, wat een vooraf bepaalde prijs is waarbij ze hun aandelen zullen verkopen om verliezen te beperken. Afhankelijk van hun risicotolerantie, kan dit de bovengrens van de “vlag” (momenteel op 410,38 USD) of het 200-daagse gemiddelde zijn.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel technische analyse nuttige inzichten kan bieden, het geen garantie is voor toekomstige prestaties en beleggers moeten ook andere factoren overwegen, zoals het bedrijfsnieuws en de algemene marktomstandigheden. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en/of professioneel advies inwinnen voordat ze besluiten om te investeren.

Uitleg van technische termen

 • Gap: Een gap is een periode waarin de prijs van een aandeel niet beweegt, waardoor er een gat in de grafiek ontstaat. Er zijn verschillende soorten gaps, waaronder opwaartse gaps, neerwaartse gaps en herstelgaps.
 • 200-dagenlijn: De 200-dagenlijn is een gemiddelde van de slotkoersen van de afgelopen 200 dagen. Deze lijn wordt vaak gebruikt als ondersteunings- of weerstandsniveau.
 • Correctievlag: Een correctievlag is een consolidatieformatie die ontstaat na een sterke beweging in de prijs van een aandeel. De vlag heeft de vorm van een driehoek, waarbij de bovenste lijn de trendlijn is en de onderste lijn de steunlijn is.
 • Relatieve sterkte: De relatieve sterkte is een indicator die de prestatie van een aandeel vergelijkt met een benchmarkindex. Een hoge relatieve sterkte duidt erop dat het aandeel beter presteert dan de benchmarkindex.
 • MACD: De MACD is een indicator die twee exponentieel gewogen moving averages combineert. Een MACD-koopsignaal duidt erop dat de trend van een aandeel aan het omslaan is van neerwaarts naar opwaarts.
 • Stop-loss: Een stop-loss is een order die automatisch wordt geplaatst om een aandeel te verkopen als de prijs onder een bepaald niveau daalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.